Sa željom da se mladi iz različitih nacionalnih zajednica upoznaju, povežu i druže, neformalna grupa “Matkovci” odlučila je da 7. i 21. novembra u prostoru Rusinskog kulturnog centra u Novom Sadu organizuje događaj “Veče sa nama kroz igru”.

Svesni činjenice da je međusobno poznavanje različitih nacionalnih zajednica često veoma površno i ispunjeno sa dosta stereotipa, njihova ideja je da kroz ovaj projekat, za početak, otvore rusinsku zajednicu ka svim drugim zajednicama u gradu i da kroz zajedničke, interaktivne aktivnosti rade na međusobnom povezivanju.

Veče društvenih igara biće prilika da se Rusinski kulturni centar prepozna kao mesto interkulturalnosti gde će mladi iz svih zajednica biti dobrodošli i gde će steći nove prijatelje sa kojima će se lepo provesti i iznova družiti, unutar ali i izvan kulturnog centra.

Članovi i članice grupe “Matkovci” pripremili su različite igre – Catan, Ticket to ride, Dixit, Kingdomino, Codenames, Who did it, Port Royal.

Događaj je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Rusinski kulturni centar nalazi se u ulici Jovana Subotića 8 (ulaz iz dvorišta).

“Veče sa nama kroz igru” realizuje se kroz projekat “LOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa”. Projekat u 2019. godini sprovode udruženja HMM Novi Sad, BalkanIDEA Novi Sad i CEKRO, uz podršku programa OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Novi Sad, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments