Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 45 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U akcijama je zaplenjeno 23,7 kilograma droge, od čega je 23,3 kilograma marihuane, 40 stabljika marihuane, 262 grama amfetamina, 64 tablete ekstazija, kao i manja količina kokaina, heroina i hašiša.

Oduzeto je i 28 pušaka, od kojih su četiri automatske, 26 pištolja, od kojih su jedan automatski i jedan revolver, kao i 3.259 komada municije različitog kalibra. Oduzeto je i 2,5 kilograma eksploziva, oko 200 grama crnog baruta i 241 komad manevarske municije. Zbog oružja je uhapšeno deset osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 29 osoba.

Akcije u Novom Sadu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su P.N. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla i zaplenila oko 140 grama amfetamina, 41 gram ekstazija, manju količinu marihuane, digitalnu vagicu za precizno merenje, 830 evra i 43.530 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupka odredio mu je pritvor do 30 dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž.P. (1964), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa automobila kojim je upravljao osumnjičeni policija je pronašla i zaplenila oko 26 grama heroina, dva mobilna telefona i oko 30.000 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments