(FOTO) (VIDEO) Otvorena nova zgrada Hitne pomoći

       
Foto: nsuzivo.rs

U Novom Sadu danas je otvoren novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, vredan 410 miliona dinara, čiju su izgradnju zajednički finansirali Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada.

Kompleks Zavoda sadrži dve celine, zapadni deo – objekat Hitne pomoći površine 2700m2, i istočni – objekat garaže za vozila hitne pomoći, površine 2300 m2. U prizemlјu su smeštene noćne ambulante za decu i odrasle, sa svim potrebnim pratećim sadržajima, kao i ogranak apoteke sa dežurstvom od 24 časa dnevno.

 

Na prvom spratu smešten je edukativni centar za obuku zaposlenih prilikom masovnih nesreća, elementarnih nepogoda i vanrednih situacija, kao i potencijalni smeštaj ugroženih građana za vreme istih.

Drugi sprat namenjen je za trijažno-distributivni centar, kao i za kancelarijski prostor. Na trećem spratu je prostor rezervisan za upravu i administraciju. Garaža sadrži parking za specijalizovana sanitetska vozila, a u suterenu je tehnički blok koji podrazumeva prostorije za popravku, pranje i dezinfekciju vozila, skladište rezervnih delova za vozila, prostoriju za medicinski otpad, kao i energetski blok.

Na otvaranju Hitne pomoći prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Otvaranju Hitne pomoći prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je ovaj, uspešno završen projekat, dokaz da kada postoji zajedništvo i ista vizija, ciljevi se mnogo brže ostvaruju.

„Izgradnjom ovog objekta Novi Sad je dobio najmoderniju zdravstvenu ustanovu u Srbiji koja će pružati najbolje zdravstvene uslove svim pacijentima, Ovo je dokaz da kada imamo istu viziju mnogo brže i efikasnije ostvarujemo zacrtane planove. Mislim da će zaposleni imati najbolјe uslove za rad u celoj Srbiji, a takve uslove zdravstvene zaštite zaslužuju i Novosađani koji redovno plaćaju poreze i ostale obaveze prema državi. Otvorena saradnja sa svim nivoima vlasti obezbeđuje više novca u Novi Sad, i tako se iskazuje lјubav prema gradu“, istakao je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da će izgradnjom nove zgrade Hitne pomoći značajno biti unapređen zdravstveni sistem, te dodao da je realizacija ove velike investicije potvrda zajedništva i dobre saradnje Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

Prema rečima direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdana Živanovića ta ustanova je prošle godine realizovala preko 50 000 pregleda na terenu, 20 000 u noćnim ambulantama, 20 000 sanitetskih transporta i 50 000 dijaliznih transporta, a vreme reakcije na prvi red hitnosti je šest minuta i devet sekundi , što je sporije za samo sedam sekundi od najbrže reakcije hitne pomoći u svetu.

 

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
20/06/2018 15:00

Svaka cast

goran
20/06/2018 16:50

Naslov vesti: Političari u kampanji.