(FOTO) Završen revijalni deo “Serbia Fashion Weeka”

       

U Master centru Novosadskog sajma  u nedelju, 25. novembra, održano je poslednje revijalno veče jedanaestog izdanja jedine licencirane nedelje mode u našoj zemlji.

Na prvoj reviji novom kolekcijom publici se predstavila slovenačke dizajnerke Sanje Veličković. Ono po čemu je ova modna kreatorka toliko posebna jesu emocije koje svaki put izazove među posetiocima revije. Njene prepoznatljivo vesele manekenke pokrenu publiku i nateraju svakoga na ples. Sanja se, kao i uvek , iako je već četvrti put na Serbia Fashion Weeku potrudila da srpskoj publici prikaže nešto novo, drugačije i ponovo predstavi neočekivan spoj,

Odmah nakon njene revije posetioci su imali priliku da vidi modele dizajnera Art Future Design School iz Rusije. Publika je uživala u neverovatnim kreacijama šest modnih kreatora među kojima su Alex Bobrova, Elena Vilkova, Anna Zaseka, Anna Makarova, Ekatarina Shindorikova i Kristina Larionova.

Jedna od profesorki ove škole, Margarita Panova obratila se medijima i navela je da je veoma zadovoljna što su ruski dizajneri imali priliku da se predstave na Serbia Fashion Weeku i istakla da joj se dopada kako manifestacija izgleda. Modeli su obilovali notom ekscentričnosti, sjajem i crenim i plavim tonovima. Jedan fantastičan, svemirski obojen nastup.

Nakon što je nedavno na Milano Fashion Weeku u okviru platforme Mad Mood premijerno predstavila svoju novu kolekciju, dizajnerka Nataša Župac je to učinila i pred srpskom publikom. Šesti blok 11. Serbia Fashion Weeka zatvoren je njenom kolekcijom Azbuka koja je inspirisana srpskom tradicijom i kulturom. Uz zvuke naše tradicionalne muzike, pistom su prošetali modeli koji su nas na trenutak vratili par vekova unazad i pružili jedinstvenu priliku da uživamo u kreacijama koje ističu prirodu svake žene vraćajući joj

Naredni blok obeležile su javne ličnosti koje su se ovog puta našle u ulozi modela i na taj način dale doprinos da zatvaranje revijalnog dela Serbia Fashion Weeka bude što zanimljivije. Revija Katy Wish by Katarina Andrejić pretvorila je čitavu pistu u najlepšu bajku. Očaravajuće haljine nizale su se jedna za drugom, a magija je lebdela po sceni. Pistom su prošetale glumice Iva Štrljić i Marina Ćosić, kao i mlada pevačica Rialda. Glumica poznata po eleganciji, Iva Štrljić nakon revije nije krila svoje oduševljenje kolekcijom.

Dizajnerka Katarina Andrejić ističe da su devojke koje su prošetale pistom pre svega njene bliske prijateljice koje su joj bile inspiracija.

Nakon Katarine, usledila je revija talentovanog i popularnog  srpskog dizajnera Bate Spasojevića kome su ovog puta inspiracija za kolekciju Hero Icons 2 bile jake ličnosti iz savremenog doba i ikone iz proteklih epoha. Za ovu kolekciju specijalno je urađena i kampanja u vidu muzičko-modnog spota čiji je autor Vojke Đans, jedan od vodećih muzičara na sceni svog žanra koji je na kraju revije uživo izveo svou novu numeru.

Nakon kraće pauze publici se predstavio Kadet, relativno nov brend, čiji je suvlasnik jedan od najpopularnijih srpskih glumaca današnjice, Miloš Biković. Osnivači brenda predstavili su urbane i street style komade, a dizajneri ističu da su za ovu kolekciju inspiraciju našli u ikonoslikarstvu.

Revijom Igora Todorovića, koji se prvi put predstavio publici na Serbia Fashion Weeku, završeno je novembarsko izdanje nacionalne Nedelje mode. Secret garden, kako nosi naziv ova kolekcija, predstavlja malu metaforu prema kojoj svako od nas ima skriveni vrt u kom krije svoje tajne, emocije i ljubav. Ova kolekcija visoke mode premijerno je prikazana u Srbiji, a pre toga bila predstavljena samo na šangajskoj nedelji mode u Kini. U prvom delu prikazani su ležerni komadi prijatnih materijala, koji se mogu nositi svakog dana, dok su u drugom delu viđene luksuzne i glamurozne kreacije sa zlatnim detaljima, izrađene od lepršavih materijala u kombinaciji sa onim malo čvršćim od kojih su izrađeni detalji. Čipka, svila, ručni rad i brokat, samo su neki od materijala koji su korišćeni prilikom izrade ovih božanstvenih odevnih kombinacija visoke mode. Dizajner je ovoga puta izbegao cveće, i istakao bršljen koji je kao nit povezivao sve modele i bio prisutan u svakoj kreaciji.

Posle završne revije, svim prisutnima obratili su se predsednica Serbia Fashion Weeka Svetlana Horvat i potpredsednik Eymeric Francois, čime su zatvorili ovu svečanost i zahvalili se svima na pomoći, saradnji i ukazanom poverenju. Nakon još jedne uspešne nedelje mode, najveće u čitavom jugoistočnom delu Evrope, ljubitelji mode biće u prilici da uživaju u svečanosti Serbia Fashion Awards tokom koje će najboljima u dvorcu Eđšeg biti dodeljene nagrade.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments