U okviru projekta “Učim + Znam = Vredim“ koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika širom teritorije grada koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

Tim povodom juče, 29. oktobra upriličena je konferencija za novinare ispred bilborda kod “Dino parka“ na kojoj su se predstavnicima medija obratili organizatori i učesnici ovogodišnje kampanje.

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović rekao je da je u ponedeljak počelo postavljanje bilborda i da će do srede u Novom Sadu biti istaknuto 40 reklamnih panoa s licima 280 đaka, što je najveći broj učenica i učenika promovisanih u okviru projekta od njegovog početka 2015. godine. On je rekao da će u naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biti postavljeni u opštinama Sremski Кarlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

Кada bude završeno postavljanje svih bilborda u sedam lokalnih samouprava biće predstavljeno gotovo 370 đaka, što je za 120 učenica i učenika više nego prethodne godine koja je bila najuspešnija od pokretanja projekta.

Кoordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović izjavio je da ova organizacija, u godini kada je Novi Sad omladinska prestonica Evrope, želi da podrži inicijative koje promovišu mlade i koje u prvi plan stavljaju učenje, prave vrednosti. Grozdanović je naglasio da je OPENS oberučke prihvatio poziv Udruženja za promociju društvene odgovornosti za saradnju u realizaciji ovogodišnjeg projekta “Učim+Znam=Vredim” uz nameru da se ta saradnja nastavi i narednih godina i da se još više i češće i na više bilborda promovišu mladi.

Bivši učenik Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“, od skoro student prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Nikola Pešić ove godine, između ostalog, osvojio je treće mesto na Svetskoj informatičkoj olimpijadi, kao i prvo mesto Balkanskoj informatičkoj olimpijadi. Takođe je aktuleni državni prvak iz informatike. Zbog ovih uspeha predstavljen je na bilbordu u okviru projekta “Učim+Znam=Vredim”.

Кonferencija je održana kod bilborda na kom je predstavljen ženski hor Muzičke škole “Isidor Bajić“. Dirigent Tamara Adamov Petijević naglasila je da hor ima preko 100 članova, ali je na bilbordu predstavljeno 27 članica hora koje su nastupale na međunarodnom takmičenju “Aleksandar Nevski“ u Ruskoj Federaciji i osvojile prvo mesto u kategoriji duhovne muzike. Ona navodi da je promocija uspeha na bilbordima interesantna i urbana i pogotovo važna za đake kojima je ovo bila prva prilika da se više ljudi upozna s njihovim uspehom.

“Njihov uspeh jeste vrednost, i tu vrednost je, u današnje vreme potrošačkog i materijalističkog mentaliteta, jako važni istaći, pa i ovako u prolazu“, naglasila je Adamov Petijević.

Generalni sponzor projekta “Učim + Znam = Vredim” i ove godine je Erste banka. Partner ovogodišnjeg projekta je OPENS 2019.

Autor: nsuzivo.rs/”Učim+Znam=Vredim”

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Има наде
30/10/2019 09:29

Браво за све оне који су се за ово борили !

Srecko Sojic
30/10/2019 14:06

Pranje para, reket itd. Sto nisu dali kes toj deci umesto marketing mafiji?

Izvoz
30/10/2019 14:12

Fotografije 280 učenika koji će prvi po završetku obrazovanja napustiti Srbiju…