U subotu, 28. aprila, od 10 do 14 sati,  Galerija Matice srpske u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu organizuje akciju fotografisanja posetilaca pred umetničkim delima u stalnoj postavci.

Akcija se organizuje povodom predstojeće izložbe Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika.

’’Izložbom želimo da pokažemo da umetnička dela koja se čuvaju u muzejskim ustanovama pripadaju ljudima i da umetnost samo u interakciji s publikom ostvaruje svoje vrednosti i značaj. Zbog toga svim ljubiteljima umetnosti i muzeja nudimo mogućnost da odaberu omiljenu sliku, delo s kojim se povezuju i identifikuju, fotografišu se i tako postanu deo izložbe Kroz objektiv. Galerija, umetnost, publika. Na ovaj način želimo da ih podstaknemo da razmišljaju o delima iz kolekcije Galerije Matice srpske kao i o svojoj pripadnosti u okviru ustanove kulture koja čuva najreprezentativnija dela nacionalne likovne umetnosti’’, kažu organizatori.

Tokom ove akcije posetioci imaju priliku da se fotografišu s osam slika koje je publika putem društvenih mreža izglasala. U subotu, 28. aprila organizovano je fotografisanje posetilaca pred slikama Autoportret u kafani Stevana Aleksića i Borba petlova Paje Jovanovića.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments