Foto: Relja Ivanić

U subotu, 5. maja 2018. godine od 11.00 do 12.30 sati biće održana kreativna radionica za decu ”Umetnost i ja kroz objektiv” u Galeriji Matice srpske. Radionice subotom namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150 dinara.

Deca će najpre ići u obilazak Galerije, i odabrati dela pred kojim bi voleli da se fotografišu. Fotografije najmlađih posetilaca Galerije odmah će biti odštampane, a potom će oni na svom portretu moći da docrtaju neki detalj – brkove, cvet ili šešir – koji će ih bolje povezati sa odabranom slikom.

Ove fotografije će biti sastavni deo izložbe Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika, a deca  će moći da dovedu na izložbu svoju porodicu i prijatelje i pokažu im svoj fotografski portret.

Ciklus dečjih radionica u maju posvećen je izložbi Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika, na kojoj su izložene fotografije stručnjaka Galerije Matice srpske, javnih ličnosti Novog Sada i naše publike.

Cilj izložbe jeste da se Galerija i umetnost „povežu” s publikom, čime se ističe ideja da umetnička dela koja se čuvaju u muzejskim ustanovama pripadaju ljudima i da umetnost samo u interakciji s njima ostvaruje svoje vrednosti i značaj. Deca predstavljaju važan deo galerijske publike i zato kroz kreativne radionice želimo da i oni budu deo projekta i izložbe Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments