(FOTO)(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Novo vatrogasno vozilo iz Belorusije stiglo u Novi Sad

       

Novi Sad danas je dobio jedno od 14 novih vozila koja su za srpske vatrogasce stigla iz Belorusije.

Vozilo je marke Maz i potpuno je nov, pogodan je za nepristupačne terene a ima kapacitet od 10.000 litara vode. Vatrogasci planiraju da u budućnosti nabave još novih vozila.

Vozilo je stiglo direktno iz Beograda gde je predstavljeno svih 14 vozila koji su otišli u ostale gradove.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Beogradu na ceremoniji raspodele vozila, koja su nabavljena za vatrogasno-spasilačke jedinice i policiju, da MUP ima snage da obnovi svoj vozni park i da na taj način investira u bezbednost svih svojih pripadnika i građana Srbije.

Stefanović je precizirao da su od danas Sektor za vanredne situacije i policijske uprave širom Srbije bogatiji za 14 vatrogasno-spasilačkih vozila i 72 transportna vozila, takozvane „marice“, a najavio je i da će SVS do kraja naredne godine imati oko 60 novih vatrogasno-spasilačkih vozila.

„Ovih 14 vatrogasno-spasilačkih vozila, među kojima su cisterne i jedno navalno vozilo, koje smo nabavili su samo početak ciklusa. Čeka nas do kraja naredne godine nabavka, zajedno sa ovom, oko 60 novih vatrogasno-spasilačkih vozila, kojima ćemo u značajnoj meri popraviti situaciju voznog parka u kome su neki kamioni stari i po nekoliko decenija“, rekao je Stefanović.

Ministar se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije na strpljenju i poverenju, ali i na tome što su sa sredstvima koja su imali do sada, odgovorno i profesionalno obavljali svoj posao, štitili ljudske živote i pokazali da građani Srbije uvek mogu da računaju na njih.

„Danas, još jednom u ovoj godini, možemo da pokažemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima snage da obnovi svoj vozni park i da investira tamo gde je najvažnije za građane, kao što je primer sa vatrogasno-spasilačkim jedinicama i da sve što je bio propust u nekim prethodnim vremenima, sva stara vozila, polako počnemo da obnavljamo“, istakao je Stefanović.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments