Fudbaleri i rukometaši “Vojvodine” priključili se akciji “Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”

       

Vođeni osnovnom idejom unapređenja socijalne inkluzije mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom započeta je akcija: “Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”, u okviru ove akcije i nakon fudbalske utakmice između prvotimaca Fudbalskog kluba “Vojvodina” i korisnika Dnevnog boravka/Radnog centra Škole “Milan Petrović”, priključili su se i rukometaši ovog kluba.

Fudbalski meč odigrali su u ponedeljak, a slede i utakmice sa odbojkašima “Voše”, kao i veteranima KK Vojvodina “Novi Sad”, čime celokupna akcija dobija jednu novu dimenziju.

Zbog ogromnog interesovanja i sve više organizacija i ekipa koje se prijavljuju kako bi odmerili snage sa ekipom Radnog centra, dodati su i novi termini utakmica, tako da će ova akcija trajati čak do polovine marta.

Podsetićemo, na inicijativu Dnevnog boravka ŠOSO “Milan Petrović” sa domom učenika iz Novog Sada i uz podršku Novog kulturnog naselja, osmišljena je, i početkom marta 2018. godine započeta akcija: “Da li možeš da pobediš ovu ekipu?”.

U periodu od marta do jula, zajedničkim delovanjem Novog kulturnog naselja i Dnevnog boravka, građani tipične populacije iz lokalne zajednice su animirani, podsticani da se aktivno uključe u akciju, što je rezultiralo orgranizovanjem četrnaest sportskih (fudbalskih) susreta između tima Dnevnog boravka/Radnog centra i trinaest ekipa, raznovrsnih grupa građana, udruženja, preduzeća i ljudi dobre volje.

Do sada je učestovalo preko stotinu građana Novog Sada dajući nemerljiv doprinos razvijanju klime prihvatanja osoba sa invaliditetom, a od oktobra ove godine mečeve protiv korisnika Radnog centra odigrali su i u narednim nedeljama odigraće Lav Liga Vojvodine, Eko Dostava, Dobrovoljno Vatrogasno Društvo JGSP Novi Sad, OPENS 2019, Sportsko Društvo Gluvih “Polet”, Institut za Javno zdravlje Vojvodine, Pozorište “Promena”, ekipa serije “Kurbla – Pozitivni mladi ljudi”, Victory Gym, Invictabike shop, Exit Fondacija, Centar za omladinski rad i mnogi, mnogi drugi.

Svi koji žele da se prijave na drugu sezonu “Da li možeš da pobediš ovu ekipu” mogu to da učine na Fejsbuk stranici Novog kulturnog naselja i pridruže se ovom jedinstvenom sportskom druženju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments