Od danas, 17. marta izložbeni prostori Galerije Matice srpske biće zatvoreni za posetioce. U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije koje za cilj imaju prevenciju širenja korona virusa (COVID–19) ova mera donešena je radi zaštite posetilaca i sugrađana.

Zato će se Galerija Matice srpske tokom narednog perioda preseliti iz galerijskog u virtuelni prostor i ponuditi nov sadržaj kroz kampanju “GMS S VAMA KOD KUĆE” u želji da svim ljubiteljima umetnosti učini boravak kod kuće “kulturnijim”.

Tokom narednih nedelja publika različitog uzrasta i interesovanja imaće mogućnost da uživa u muzičkim predlozima za roditelje i njihove bebe u okviru projekta Odrastanje uz umetnost, da učestvuje u “umetničkom izazovu”, pogleda video-vođenja kroz aktuelnu izložbu i stalne postavke i sa porodicom odigra zanimljive umetničke igre.

Takođe, celokupnu stalnu postavku Galerije sa pričama o najznačajnijim delima na srpskom i engleskom jeziku svi zainteresovani mogu pogledati u virtuelnoj turi – http://www.galerijamaticesrpske.rs/virtuelna-poseta.html

Iskoristite vreme kod kuće da pročitate knjigu za koju nikad niste imali vremena, družite se sa svojim najmilijima, i pratite društvene mreže Galerije Matice srpske jer “u muzeju” možete biti i kod kuće na Fejsbuku i Instagramu @galerijamaticesrpske.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments