Gde za prvomajske praznike u Novom Sadu i okolini?

       

Prvomajski praznik se tradicionalno obeležava u prirodi, a okolina Novog Sada je pravo mesto za aktivnosti na otvorenom, koja u ovo vreme okuplja sugrađane i posetioce iz svih krajeva Srbije i regiona.

Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija Grada Novog Sada dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, najveću popunjenost beleže smeštajni kapaciteti na Fruškoj gori, od kojih su pojedini dostigli popunjenost 90%.

foto: WIkipedia

Tradicionalno se Fruška gora smatra mestom gde se organizuje boravak u prirodi, bilo da se posetioci odluče na laganu šetnju pešačkim stazama ili boravak u prirodi uz gozbu koju pripremaju u parku.

Popularna izletišta na Fruškoj gori kao što su Stražilovo, Letenka, Popovica, Zmajevac privlače veliki broj izletnika, te se i u narednim danima očekuje velika gužva, zato pre svega ponestite sa sobom dobro raspoloženje i strpljenje.

Za ljubitelje biciklizma, u četvrtak, 2. maja, na Andrevlju startuje međunarodna etapna trka planinskih biciklista.

Salaši, etno kuće, kampovi, planinarski domovi su do sada većim delom popunjeni za prvomajske praznike, ali se sigurno može pronaći još neko mesto. Za ljubitelje vina, vinski podrumi i vinske kuće mogu biti prijatno mesto za odmor sa prijateljima.

Kada je reč o parkovima u Novom Sadu, u Limanskom parku će biti organizovan “Novosadski uranak” od 11 do 15 časova, tokom kojeg će nastupiti sedam neafirmisanih bendova.

Moj Novi Sad

Glavni izvođači su “5 minuta slave” koji su prošle godine na istoj manifestaciji, dobili najbolje kritike. Na konkursu za mlade neafirmisane bendove odabrani su: Two fingers, Nemi pesnik, Revolt akustik bend, Architect of painSick sinatra, Trio apokalipsa i Prestolonaslednici kulture 2022.

Kada je reč o Kameničkom parku, koji je tradicionalno mesto okupljanja izletnika u vreme ovog praznika, JKP “Gradsko zelenilo” će naplaćivati prethodno postavljena ložišta po ceni od 400 dinara, kako 1. tako i 2. maja. Parkiranje će biti dozvoljeno do rampe, koja se nalazi na ulasku u Kamenički park. Ono će se 1. i 2. maja naplaćivati 200 dinara po danu. Cene nisu menjane u odnosu na prošlu godinu.

Štrand, popularno kupalište novosađana, 1. maja će započeti svoju 108. sezonu.

Dan sa porodicom, u Adrenalin parku “Zemlja čuda”, na Telepu, može biti upotpunjen adrenalinskim sportskim aktivnostima uz roštilj i druženje.

Luftika

Za porodice sa malom decom preporučujemo odlazak do Dino Parka, mesta gde možete provesti zabavno vreme sa svojim najmlađim članovima porodice.

Ustanove kulture poštovaće praznično radno vreme u vreme praznika.

Brojni festivali koji slede u maju, poput Poljoprivrednog sajma, Serbia Fashion Week-a, Planinarskog maratona na Fruškoj gori, Kupa Grada Novog Sada u badmintonu, Fruškogorskog MTB maratona, Cubanero Salsa Festivala (Kubanero salsa festival), Auto trke “Velika nagrada Novog Sada“, Festivala ukusa – kafe, čokolade i knjige, Čalabrc festa, maifestaijce Muzeji za 10, Sterijinog pozorja i mnogih drugih, upotpuniće doživljaj prijatnog boravka u Novom Sadu.

Više informacija na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada www.novisad.travel .

Za vreme praznika Turistički info centar Turističke organizacije Grada Novog Sada u Jevrejskoj ulici broj 10 će raditi 30. aprila i 3. maaj od 9 do 17 časova.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: