Ključevi za dva putnička automobila uručena su danas, 20. decembra, oni su sredstvima Grada Novog Sada nabavljena za potrebe usluge pomoć u kući i nega Gerontološkog centra ”Novi Sad”.

“Ovu službu finansira Grad Novi Sad i ona pruža efikasnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i pomoć za oko 300 naših sugrađana. Objekat na Novom naselju je najveći objekat Gerontološkog centra, a na osnovu svih usluga koje nudi korisnicima, vidi se da Grad ima adekvatnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu za najstarije Novosađane. Ove godine, zajedno sa Pokrajinom, ulagali smo i u nadogradnju i rekonstrukciju prihvatilišta za stara i odrasla lica u Futogu, a naredne godine uslediće velika investicja kompletne rekonstrukcije objekta Gerontološkog centra na Limanu, vredna gotovo 500 miliona dinara. Pripremljen je projekat i čekamo zvaničnu potvrdu od Кancelarije za  javna ulaganja, pa da se raspiše tender. Cilj nam je da obezbedimo usluge na najvišem nivou za sve korisnike Gerontološkog centra”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se svim zaposlenima na posvećenom radu, ali i porodicima korisnika koje imaju partnerski odnos sa Gerontološkim centrom.

Direktorka Gerontološkog centra ”Novi Sad” Slavica Škrbić zahvalila se gradonačelniku i Gradu Novom Sadu na velikoj podršci i pomoći koju pružaju toj ustanovi.

“Pored domskog smeštaja Gerontološki centar pruža usluge pomoći i nege u kući, dnevnog boravka, klubova i prihvatilišta za stara i odrasla lica. Za nas je od velikog značaja što Grad finansira sve usluge u dnevnoj zajednici, a zahvaljujući dobroj saradnji na tom nivou, nakon objekta na Limanu, plan je da se rekonstruiše i dom na Novom naselju”, istakla je Slavica Škrbić.

Кako je naglašeno tokom gradonačelnikove posete Gerontološkom centru, ulaganjem u vozni park, Grad je omogućio da se usluga pomoć u kući i nega pruža i na teritoriji prigradskih naselja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments