Mihajlo Petković i Natalija Dabić, učenici prvog razreda Gimnazije u Inđiji, učestvovali su na međunarodnom konkursu “Učim ruski” i osvojili put u Moskvu.

Zadatak konkursa je bio da se snimi kratak video na ruskom jeziku. Natalija je snimila istorijski vodič o Starom Slankamenu, a Mihajlo kratku priču o svojoj plantaži jabuka. Na konkurs su mogli da se prijave učenici koji uče ruski kao strani jezik, uzrasta od 15-17 godina.

Inđijski gimnazijalci će na ovo putovanje ići u septembru, u pratnji profesorke ruskog jezika Željke Vlaović. Tamo će imati mogućnost da učestvuju u kulturno-obrazovnim radionicama, ali i da razmene iskustva sa mladima iz celog sveta.

Кonkurs je raspisala organizacija AFS Interkultura Rusija. Ova međunarodna organizacija ima za cilj razvoj interkulturalnog obrazovanja, kako bi ljudi razvili znanja, veštine i razumevanje koji su potrebni da bi svet bio pravedniji i mirniji.

AFS je nastao kao humanitarna organizacija tokom Prvog svetskog rata, a nakon Drugog svetskog rata, da bi se sprečili sukobi, organizacija je počela da sprovodi programe razmene. Tokom druženja pripadnici različitih kultura bi se upoznali, zbližili i bolje razumeli jedni druge.

Izvor: Sremske vesti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments