Foto: nsuzivo.rs
Udruženje „Podrži mlade“ koji organizuje Forum mladih Futoga, danas je održao događaj koji je kroz panel i dikusije obradio teme za mlade, a povod je bio i Međunarodnog dana mladih.

Skupu posvećenom mladima i tome koliko je važno podržati ove aktivnostima, kao i o uključivanju mladih iz prigradskih naselja govorili su pomoćnica ministra za omladinu i sport Snežana Žugić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predstavnik udruženja „Podrži mlade“ Stefan Ivetić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

-Čast mi je da sam ovde u ime Ministarstva omladine i sporta koje podržava. U Srbiji trenutno funkcioniše negde oko 80 saveta za mlade. Neki od njih se koriste kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou da mladi izraze svoje želje, svoje težnje, da daju svoje ideje, da daju doprinos razvoju našeg društva i naše države- naglasila je Snežana Žugić.

Ona je istakla da se trude sa svojim projektima i sredstvima koja izdvajaju da pomognu udruženjima za mlade, kao i drugim organizacijama.

-Želim mladima da čestitam njihov dan i poruka je da treba da ostanu ovde i da treba da budu što agilniji, što ažurniji, što više da izraze svoje ideje da se čuje njihov glas, jer mi zbog toga tu i postojimo za njih. Kao i nacionalni savet za mlade tako i lokalnom novou treba da se organizuju, treba da govore treba da se dogovoraju i da daju dobre ideje, da sarađuju kako sa Ministarstvom omladine i sporta tako i svim lokalnim jednicama naše zemlje- dodala je Žugić.

Održana panel diskusija i radionica koji obrađuje važne teme za mlade; foto: nsuzivo.rs

-Danas u Futogu počinje jedna lepa inicijativa udruženja Podrži mlade, na Međunarodni dan mladih. Ovde u prigradskom naselju, ne govori da se samo nešto dešava u centru Novog Sada, otišli smo van grada i razgovarali smo sa omladinskim udruženjima. Praksa je glavni uticaj da smo otvorini za diskusiju i upravo taj naziv podrži mlade da imamo razumevanja da nove ideje nove projekte i za sve ono što može da unapredi položaj mladih u Novom Sadu, našoj lokalnoj zajednici, a to činimo i kroz lokalni akcioni plan- rekao je Cvjetićanin.

On je istakao da će grad mladih Kineske četvrti mesto gde će moći svi da pristupe i da rade u oblasti omladinske politike. Nastavljaju i sa projektom akcionog plana sa učesvovanjem mladih u donošenju odluka, komisije za dodelu sredstava u kojima učestvuju u gradskom savetu.

Održane su dve panel diskusije, „Mladi u procesu donošenja odluka“ i „Mladi, preduzetništvo i inovacije“ i radionica sa gve grupe na temu „Zagovaranje i ciklus javnih politika“ i „Preduzetništvo- od ideje do tržišta“.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments