Devetomartovske demonstracije dostigle su mitski nivo i uzdižu se u neslućene visine, a suštinski predstavljaju običan pokušaj puča uspomoć paravojske, kriminalaca i stranih centara.

Činjenica koja se prećutkuje je da je iza protesta stajao SPO koji je na izborima tri meseca pre protesta osvojio milion i po glasova, odnosno 30 posto ili gotovo 180 mandata manje od SPS-a. Čitav demokratski svet priznao je rezultate tih izbora.

Takođe, u prvom redu nasilja nisu bili nezadovoljni građani, već najviđeniji naoružani kriminalci plaćeni od SPO-a i privatna im paravojska. Pored Vuka su bili Knele, Giška i drugi kriminalci, naoružani pripadnici Srpske garde.

Tako je “goloruki narod” ubio policajca Kosovića u 15.30 kod Masarikove ulice, a Vuk je paravojsci naređivao “juriš” na državu.

Ovi protesti postali su matrica za sve naredne: tako je i Dušan Spasojević “oslobođao” kalašnjikove iz stanice policije Petog oktobra, a “goloruki narod” molotovljevim koktelima “širio demokratiju” po skupštini na krilima miliona sa zapada.

Sve dok budemo slavili Deveti mart i Peti oktobar, nije isključeno da ćemo ponovo nasesti na neki novi puč.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments