Foto.: Goranski Eko Kampovi.

Kako zvuči tajni jezik prirode? Kakvu magiju kriju stara stabla? Koliko prirodnih bogatstava mi se nalazi na dohvat ruke? Kako da se orijentišem u prirodi? Za koliko minuta se može postaviti šator? Kako da prenesem vršnjacima svoja znanja? Kako da postanem kamp lider?  Odgovore na sva ova pitanja svi prirodoljubi mogu dobiti na kampu, koji je počeo u četvrtak, 30. jula i traje do subote, 01. avgusta.  

Goranski Eko Kampovi se održavaju uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za zaštitu životne sredine, u okviru projektа “Sa Cegerom u prirodu”.

Učesnici kampa su istraživači uzrasta od 12 do 15 godina. Tokom tri dana, tinejdžeri će najviše boraviti u prirodi, na Fruškoj gori, uživati u svim kulturno-istorijskim vrednostima kojie pružaju Sremski Karlovci, uživaće u vožnji katamaranom po Karlovačkom dunavcu i SRP “Koviljsko-petrovaradinski rit”.

Kamp Prirodoljub je izuzetna prilika za upoznavanje sa prirodom, druženje, kreativan i aktivan boravak u prirodi. Dani na kampu su ispunjeni interkativnim i edukativnim radionicama, uz brojne posete prirodi i aktivnosti na otvorenom, a večeri su rezevisane za druženje i zabavu.

Nakon kampa Prirodoljub, slede nam i sledeći Goranski Eko Kampovi tokom letnjeg raspusta, za decu uzrasta od 6 do 11 godina (broj mesta na svakom kampu je ograničen):

  • 10 – 12. avgust – kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu
  • 20 – 22. avgust – kamp “Buboljub” – Laka krila, oklop tvrd
  • 22 – 24. avgust – kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun

Kampovi traju 3 dana i 2 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački (www.ekoloskicenatar.org), koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece (*kamp se organizuje uz primenu svih važećih mera tokom epidemije u Srbiji i Sr.Karlovcima).

Prijave za kampove su u toku, možete se prijaviti putem linka GORANSKI EKO KAMPOVI.

Više informacija možete dobiti na:

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments