Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i želju za istraživanjem.

Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ugrožena životna sredina koja nas okružuje i kako joj svaki pojedinac može pomoći u očuvanju.

Ovi kampovi su tematski kreirani sa ciljem da deca prodube svoje znanje u oblasti koja ih najviše privlači. U tome im pomažu specijalizovani edukatori – stručni saradnici Pokreta gorana koji više godina realizuju program na terenu i na zanimljiv, interaktivan način podučavaju polaznike kampova.

Kampovi traju 3 dana i 2 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački (http://www.ekoloskicentar.org/), koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Datumi održavanja kampova su:

  • 22 – 24. jun – kamp “Drvoljub” – Čarobni svet šume (uzrast od 6 do 11 godina)
  • 03 – 05. jul – kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu (uzrast od 6 do 11 godina)
  • 23 – 25. jul – kamp “Prirodoljub”- Tinejdžerski kamp (uzrast od 12 do 15 godina)
  • 20 – 22. avgust – kamp “Buboljub” – Laka krila, oklop tvrd (uzrast od 6 do 11 godina)
  • 22 – 24. avgust – kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun (uzrast od 6 do 11 godina)

Кampove će voditi stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta.

Prijave za kampove su počele, možete se prijaviti putem linka GORANSКI EКO КAMPOVI.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments