Grad Novi Sad ulaže u zdravstvenu zaštitu

       

Drugi Simpozijum Doma zdravlja Novi Sad, na temu “Uticaj na faktore rizika – najmoćnija tehnologija primene zdravstvene zaštite“ održan je danas u amfiteatru SPC “Vojvodina“.

Simpozijum je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije i realizuje se u okviru programa kontinuirane edukacije, a prisutne zdravstvene radnike iz vojvođanskih ustanova primarne zdravstvene zaštite pozdravio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat.

“Naši lekari su dobri stručnjaci koji ostvaruju izuzetne rezultate i mogu mnogo da pruže, iako nemaju opremu i uslove rada kao njihove kolege iz inostranstva. Zato je veoma važno da zdravstveni radnici raspolažu informacijama i budu upoznati sa savremenim tokovima lečenja. Grad Novi Sad prepoznaje značaj ovakvih edukacija i nastaviće da ih podržava”, izjavio je prof. dr Zoltan Horvat.

On je dodao da Grad vodi računa o primarnoj zdravstvenoj zaštiti Novosađana i da su, pored izgradnje novog objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ove godine uložena i značajna sredstva u Dom zdravlja, kako u opremu tako i u rekonstrukciju.

Direktor Doma zdravlja Novi Sad prim. dr Veselin Bojat je izrazio zadovoljstvo što ta ustanova sprovodi kontinuitet i što i ove godine organizuje Simpozijum čiji je cilj izveštavanje i pokretanje diskusije o najaktuelnijim temama iz oblasti zdravstvene zaštite.

“Prevencija bolesti je najbolje i najjeftinije rešenje za svakog čoveka i naš osnovni zadatak. Primarna zdravstvena zaštita u Vojvodini je dobro organizovana i mislim da može da predstavlja dobar primer ostalim delovima naše države. Ovom prilikom želim da se zahvalim Gradu koji je i ove godine omogućio da se oprema u Domu zdravlja značajno obnovi, da naši sugrađani imaju vrhunsku dijagnostiku i da se smanje liste čekanja”, istakao je prim. dr Veselin Bojat.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments