Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada još od 2006. godine realizuje preojekat „Programi i aktivnosti za pomoć deci i mladima u stanju socijalne potrebe“.

Tako je i  ove godine omogućen preventivni oporavak deci na moru, koji se finansira iz sredstava budžeta Grada Novog Sada i iz sredstava Crvenog krsta Srbije. Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovu namenu u 2018. godini izdvojeno 2.200.000 dinara, a Crveni krst Novog Sada obezbedio je deci lanč pakete za put, sredstva za ličnu higijenu, kreme za sunčanje i peškire za plažu- rekao je Tihomir Nikolić i poželeo deci srećan put i prijatan boravak na moru.

Na letovanje u Baošiće odlazi 93 dece u pratnji pet vaspitača čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada, deca iz Dnevnog boravka za decu i omladinu i „Sigurne kuće“ Centra za socijalni rad, Centra za porodični smeštaj i usvojenje i Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice. Kroz radionice koje vode volonteri Crvenog krsta, deca će imati priliku da se upoznaju sa Organizacijom Crvenog krsta, njenim kroz projekte „Promocija humanih vrednosti“, „Stop trgovini ljudima“ i drugim.

Autor: nsuzivo.rs/Grad Novi Sad

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments