Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin obišao je prostorije i teren sa veštačkom travom koje su pod upravom Fudbalskog saveza Grada Novog Sada. 

Tom prilikom predsednik Fudbalskog saveza Grada Novog Sada Novak Kostrešević predstavio je buduće aktivnosti i planove Saveza.

Za NS Uživo Kostrešević je izjavio da će Fudbalski savez nastaviti da ulaže u terene i da će stvoriti materijalno-tehničke uslove da pre svega deca budu bezbedna.

-Grad Novi Sad je mnogo uložio do sada, sagradio je teren sa veštačkom podlogom, ostale su praktične stvari. Da bi se na tom terenu moglo bezbedno igrati moramo imati ogradu, rasvetu, svlačionice. Nadam se da će Grad i od ovog dela napraviti nešto čime će se ponositi, ovi građani su to zaslužili- rekao je Kostrešević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

On je apelovao na sve stanovnike Sajmišta, komšije, da ne kidaju ogradu, već da im budu pomoć u očuvanju igrališta i terena.

-Grad Novi Sad je u ovaj teren uložio oko 350.000 evra. Kad to kažem hoću da naglasim da smo pripremili teren i dobili donaciju Fudbalskog saveza Srbija, a na takvim terenima danas treniraju fudbaleri najboljih evropskih klubova- rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Kostrešević je poklonio fudbalsku loptu Cvjetićaninu, kao znak budućeg timskog rada kako bi “zaigrali zajedno”.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Hokejas
05/02/2021 14:51

Kad je Hokejaski klub na travi hteo pre 6 godina da napravi teren, da bude prvi nacionalni stadion u Novom sadu.
Grad Novi sad nije hteo nista da pomognem,samo sto je nudio svog direktora,
Klub obezbedio I travu plasticnu iz belgije I zemljiste, I jos svasta nesto a grad nije mogao da pomognem u izgradnji.

Sto je kasnije doprinelo da se Taj sport ugasi u drzavi.

sadamaloja
05/02/2021 15:47

Ovo je po njima teren za svu decu a ta deca koja zele da se igraju na njemu, ne smeju da tu budu. Teren je iskljucivo namenjen za iznajmljivanje odredjenim privatnim klubivima. Oduzet od sve dece koja su se tu igrala i vise nemaju pravo na isti

Finansijer igralista
05/02/2021 20:12

Pre neki dan sam izasao na teren sa sinovima od 5 i 7 godina da sutiramo loptu. Iako smo bili sami na terenu, covek koji se predstavio kao cuvar, nas je zamolio da napustimo igraliste. Sto bi rekli neki, “samo za nasu decu.”