Foto: nsuzivo.rs

-Ono što je dobra stvar za Novosađane to je da smo se drastično približili i poboljšali realizaciji ovog projekta. Više nije na nivou ideja i maštanja, ali neću danas da govorim o datumima. Očekujem u narednom kratkom periodu da počne izgradnja četvrtog novosadskog mosta. Više nisam optimista, sada sam realista- istakao je gradonačelnik Novog Sada

Sastanak između predstavnika CRBC kompanije iz Kine, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, direktora “Koridori Srbije” Aleksandra Antića i ministra građevinarstva Tomislav Momirović odigrao se danas u Gradskoj kući u Novom Sadu, a glavna tema je bila realizacija i početak radova na četvrtom mostu u Novom Sadu.

Gradonačelnik Vučević se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučuću na podršci i finansiranju od strane Republike Srbije.

-Novi Sad ovo ne bi mogao sam da finansira ili bi morao ozbiljno da se zadužuje, a tako bi stale i usporile se druge investicije. Ovaj most je predviđen urbanističkim planom iz 1963. godine. Počastvovani smo, ali i obavezani da idemo u njegovu realizaciju- naglasio je Vučevič.

Sastanku je prisustvovao i direktor “Koridori Srbije” Aleksandar Antić koji je istakao da se nalaze pred potpisivanjem ugovora.

Foto: nsuzivo.rs

-Mi ćemo u narednik nekoliko nedelja nastaviti sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa i tehničke dokumentacije za početak radova. Imaćemo vezu sa Fruškogorskim koridorom i povezati se sa petljom Mišeluk- izjavio je Antić.

Ministar Momirović kazao je da velike investicije ne smeju da zaobiđu lokalne samouprave i druge velike gradove u Srbiji.

-Ja se nadam da su svi građani Novog Sada i cele države svesni toga koliko mi u ovom trenutku investiramo u Novi Sad. Ja sam uveren da će ovo biti novo obeležje ovog grada. U nekoj našoj internoj komunikaciji mi ovaj most nazivamo Miloševim mostom, jer je on uneo neverovatnu energiju kako bi ovaj most afirmisao i ovaj projekat stavio na sto pred predsednika- istakao je ministar.

Momirović je istakao da se nada da će prvi građevinski radovi na ovom mostu moći da krenu za mesec i po dana.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nije mi jasno
10/02/2022 17:38

Koliko ce generacija ovaj novac vracati? Tesko svima mladim generacijama koji planiraju da ostanu u Srbiji.