U poslednje dve nedelje učestale su pritužbe građana na problem pasa lutalica na tri lokacije – univerzitetski kampus, Podbara i Hadži Ruvimova ulica. Kako tvrde građani koji su se obratili portalu NS Uživo, Zoohigijena nije izlazila na teren nakon njihovih poziva, a u poslednjih nekoliko dana naši pratioci bili su svedoci napada pasa na građane.

U Zoohigijeni, međutim, demantuju da ekipe ne reaguju na pozive građana. Prema njihovim podacima, u protekle dve nedelje uhvaćeno je 50 pasa, a udomljen je 21 pas.

’’Nije istina da Zoohigijena ne izlazi na teren, jer imamo i precizne podatke o tome koliko je pasa uhvaćeno i odvedeno u naše prihvatilište. To što građani nisu možda uočili našu ekipu, ne znači da ne radimo svoj posao. Baš smo na pomenutim lokacijama na Beogradskom keju uhvatili i evakuisali dva psa juče, a danas ekipu šaljemo u Hadži Ruvimovu ulicu, da uhvatimo pse koji su poslednjih dana napadali građane’’, kaže direktor Zoohigijene Aleksandar Bursać.

Prema njegovim rečima, Zoohigijena svakodnevno obilazi centar grada kao i tri prioritetne lokacije – Temerinski put kod restorana Sunce, gde je i divlja deponija, zatim potez od Beogradskog keja do kampusa i studentskih domova i Hadži Ruvimovu ulicu, gde su učestale pritužbe građana, koji su i pisali portalu NS Uživo.

’’Čim građani prijave, ekipa Zoohigijene izlazi na teren i odmah reagujemo, ali nam problem pravi i stalni priliv novih pasa lutalica’’,  ističe Bursać.

U Zoohigijeni smatraju da se problem pasa lutalica može trajno smanjiti i rešiti, tek kada u Krivični zakonik budu uvedene sankcije za neodgovorno vlasništvo, a očekuju i izmene Zakona o dobrobiti životinja.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nezadovoljan
21/04/2018 18:47

“Zoohigijena tvrdi da radi svoj posao”
Nikad ih niko zivi nevidi. A kad im neko kaze ajde vise radite vas posao. Onda nadju nekog umiljatog psa koji nikog nedira i odnesu ga. Nedaj boze da hvataju pitbula ili tako nesto napao bi ih.

N S
23/04/2018 08:37

Problem je što kod kampusa se hrane životinje i društva za zaštitu pasa lutalica ih čuvaju kao neodgovorni vlasnici. Više puta sam svedok ujeda lutalica( 3 puta) i još znam za četiri ujeda , nekad i po mesec dana zovem zbog napada čopora, ali iz Zoohigijene su mi se žalili da ne mogu da pokupe pse ako su tu čuvari pasa, jer oni snimaju da dokažu nehumanost hvatanja. Pse koje ujedu nekoga,hranitelji kad dobiju dojavu, presele na lokaciju u blizini, pa vrate za pas meseci. Inače napadali su stotine ljudi, posebno bicikliste za samo tri godine, svi psi su dobro… Učitaj još »