Gradski štab za vanredne situacije na 9. vanrednoj sednici koja je danas održana doneo je niz novih mera koje za cilj imaju efikasniju borbu protiv koronavirusa, ali i olakšice za lica starija od 65 godina.

Donetom naredbom predviđeno je da svi upravnici stambenih zajednica evidentiraju lica starija od 65 godina, kao i druga lica kojima je pomoć potrebna u dostavljanju osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava.

Takođe, upravnicima je naređeno da organizuju dostavu osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava na nivou zajednicama kojima kontrolišu.

Izdatim naredbama predviđa se zabrana korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova i fitnes mobilijara, kao i tartan staze na keju u Novom Sadu.

Javnom komunalnom preduzeću zabranjen je rad do daljeg dok svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom vlade Republike Srbije.

Direkcija za robne rezerve grada Novog Sada odlukom sa današnje sednice, u saradnji sa Crvenim krstom, u obavezi je da organizuje i obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi 30.000 dinara.

Takođe, direkcija i Crveni krst moraju da obezbede hitnu isporuku paketa osnovnih namirnica građanima u stanju socijalne ugroženosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad grada Novog Sada.

Javno komunalno preduzeće Parking servis po naredbi sa današnje sednice obustaviće naplatu parkirališta na teritoriji grada u periodu od 23. do 27. marta.

Autor: nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nes
22/03/2020 22:24

A sta ako je upravnik lice starije od 65 godina?

Ana
23/03/2020 07:01

A, vlasnici pasa ne mogu svoje kućne ljubimce da uvedu u režim od 5 – 17 h?! Čak ni za vreme vanrednog stanja? Penzionerima je dozvoljeno 3 sata nedeljno, deci je zabranjeno korišćenje parkova i rekreativnih površina, ali vlasnici pasa MORAJU i za vreme “policijskog časa”. Bahato!!!

Nepoznat
24/03/2020 00:02
Reply to  Ana

Postovana, psi se izvode prvenstveno radi obavlja nuzde, uglavnom ujutru i uvece. Pas ne moze da zakaci virus, penzioner moze. Postoji razlog za takvu meru. A izvesti psa da kaki i piski nema nikakvu paralelu sa tim da se dete igra u parku ili na rekreativnim povrsinama. Pritom, dete moze u toku svojih zabavnih aktivnosti da pokupi virus i donese ga kuci i prenese roditeljima, babi i dedi.