Gradski štab za vanredne situacije doneo niz novih mera

       

Gradski štab za vanredne situacije na 9. vanrednoj sednici koja je danas održana doneo je niz novih mera koje za cilj imaju efikasniju borbu protiv koronavirusa, ali i olakšice za lica starija od 65 godina.

Donetom naredbom predviđeno je da svi upravnici stambenih zajednica evidentiraju lica starija od 65 godina, kao i druga lica kojima je pomoć potrebna u dostavljanju osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava.

Takođe, upravnicima je naređeno da organizuju dostavu osnovnih životnih namirnica i drugih neophodnih sredstava na nivou zajednicama kojima kontrolišu.

Izdatim naredbama predviđa se zabrana korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova i fitnes mobilijara, kao i tartan staze na keju u Novom Sadu.

Javnom komunalnom preduzeću zabranjen je rad do daljeg dok svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave svoje delatnosti u skladu sa posebnom odlukom vlade Republike Srbije.

Direkcija za robne rezerve grada Novog Sada odlukom sa današnje sednice, u saradnji sa Crvenim krstom, u obavezi je da organizuje i obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi 30.000 dinara.

Takođe, direkcija i Crveni krst moraju da obezbede hitnu isporuku paketa osnovnih namirnica građanima u stanju socijalne ugroženosti, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad grada Novog Sada.

Javno komunalno preduzeće Parking servis po naredbi sa današnje sednice obustaviće naplatu parkirališta na teritoriji grada u periodu od 23. do 27. marta.

Autor: nsuzivo.rs

3
Komentari:

2 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
3 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Nes

A sta ako je upravnik lice starije od 65 godina?

Ana

A, vlasnici pasa ne mogu svoje kućne ljubimce da uvedu u režim od 5 – 17 h?! Čak ni za vreme vanrednog stanja? Penzionerima je dozvoljeno 3 sata nedeljno, deci je zabranjeno korišćenje parkova i rekreativnih površina, ali vlasnici pasa MORAJU i za vreme “policijskog časa”. Bahato!!!

Nepoznat

Postovana, psi se izvode prvenstveno radi obavlja nuzde, uglavnom ujutru i uvece. Pas ne moze da zakaci virus, penzioner moze. Postoji razlog za takvu meru. A izvesti psa da kaki i piski nema nikakvu paralelu sa tim da se dete igra u parku ili na rekreativnim povrsinama. Pritom, dete moze u toku svojih zabavnih aktivnosti da pokupi virus i donese ga kuci i prenese roditeljima, babi i dedi.