Foto: In Store

Nakon zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije, na 9. vanrednoj sednici od 19. marta 2020. godine donete su nove naredbe.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim objektima za pružanje usluga ishrane i pića na teritoriji Grada Novog Sada, od 19. marta 2020. godine, radno vreme organizuju u periodu od 8 do 19 sati.

Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima, zanatskim objektima i u objektima za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara na teritoriji Grada Novog Sada da, od 19. marta 2020. godine, radno vreme organizuju u periodu od 06 do 19 sati.

U zatvorenim prostorijama objekata iz tačke I. i II. ove naredbe, dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba, kao i obaveza stalne primene mera zaštite i dezinfekcije prostora u objektima.

Javno okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru ograničava se tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

Vlasnici objekata iz tačke I. i II. ove naredbe su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta.

Zadužuje se Gradska uprava za privredu i Gradska uprava za inspekcijske poslove, da vrše pojačani nadzor nad sprovođenjem mera iz tačke I, II. i III. ove naredbe.

Donošenjem ove naredbe stavlja se van snage Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije broj: 3-312/20-VII-1 od 16. marta 2020. godine.

Autor: nsuuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments