foto: Gradsko zelenilo

Pripreme za početak 107. kupališne sezone na Štrandu uveliko su u toku, poručuju iz Gradskog zelenila.  Zvanična sezona počinje 1.maja i trajaće do 30. septembra. Za prvomajske praznike sređuju se i gradski parkovi. 

Od ponedeljka 30. aprila počinje prodaja sezonskih ulaznica za zakupce kabina. Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri sezonske ulaznice, a malih dve, po ceni izrade od 300 dinara. Dokumentacija koju treba priložiti je potvrda o uplati kabine za tekuću godinu.

Radno vreme blagajne je svakog dana od 8 do 19 časova, uključujući i dane praznika. Prodaja dnevnih karata i sezonskih ulaznica bez i sa popustom počinje 8.maja.

Cene se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu. Dnevna karta je 50 dinara, a deca do sedam godina ne plaćaju ulaz. Sezonske karte bez popusta koštaju 1345 dinara, a sa popustom – za đake, studente i penzionere 1150 dinara. U cenu su uračunati troškovi izrade.

Za vreme praznika na Štrandu nije planiran nikakav poseban program.

Pripreme za prvomajski uranak u Kameničkom i Limanskom parku

Kada je u pitanju Kamenički park, pripreme za tradicionalni prvomajski uranak privode se kraju. Trava je pokošena , a zelene površine su isprskane protiv krpelja. Biće postavljeno između 30 i 40 ložišta za paljenje vatre, čiji će zakup na dnevnom nivou koštati 400 dinara. Parkiranje će biti dozvoljeno samo do rampe i naplaćivaće se 200 dinara po danu. Prikupljena sredstva biće uplaćena na namenski račun za obnovu ovog spomenika prirode.

Posetiocima parka biće podeljen veliki broj kesa za odlaganje smeća, a obezbeđen je i dovoljan broj mobilnih toaleta. „Gradsko zelenilo“ kao i svake godine apeluje na posetioce da se maksimalno pridržavaju pralila ponašanja u Kameničkom parku kada je u pitanju paljenje vatre i odlaganje smeća.

„Gradsko zelenilo“ priprema i Limanski park za prvomajski uranak. Na tom prostoru će 1. maja od 10 časova biti održan višečasovni koncert rok bendova.

Radno vreme Dino parka tokom praznika

Dino park pored SPENS-a biće otvoren i za prvomajske praznike s tim što će od subote 28. aprila radno vreme biti od 10 do 20 časova svakog dana. Prvog maja od 11 časova biće organizovana edukativna tura kroz Dino park sa stručnim vodičima, a sat vremena kasnije počinje kreativna radionica sa dino animatorima.

autor:  nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments