Foto: Muzička omladina Novog Sada

Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada održaće se od 27. jula do 1. avgusta.

Na otvaranju Novosadskog muzičkog leta u subotu, 27 jula nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Balkana, s fokusom na sevdalinku, ali u modernim aranžmanima u kojima se prepoznaju uticaji džez, pop i klasične muzike XX veka.

Dan posle, u nedelju, 28 jula biće priređen koncert dua u sastavu – gitariste Miroslava Tadića, i violinistkinje i pevačice Ivet Holcvart. Ovo dvoje muzičara publici će predstaviti program uspavanki za decu i odrasle s Tadićevog novog albuma “Spavati, možda sanjati”, kao i obrade, kompozicije i improvizacije bazirane na riznici balkanskog folklora. Makedonija, Brazil, Dalmacija, Кalifornija i Andaluzija samo su neke od stanica na ovom šarolikom muzičkom putovanju.

Oba programa će se održati u Vrtu Srednjoškolskog doma, Nikolajevska 1, a u slučaju lošeg vremena u Sinagogi. Početak je u 21 čas.

Ulaznice za ove koncerta prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Кatolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8 do 14, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

Кarta za koncert grupe Divanhana košta 800,00 dinara, a za Duo Tadić-Holcvart 1.000,00 dinara.

U utorak, 30 jula, program pod nazivom “Pop That Swing“ izvešće Svetski džez orkestar Muzičke omladine pod vođstvom slavnog tromboniste Luisa Bonile. Orkestar okuplja mlade džezere iz celog sveta. Postoji šest godina, a čine ga 18 vrhunskih muzičara iz četrnaest zemalja, s pet kontinenata. Do sada je nastupao na brojnim uglednim džez festivalima i ostvario niz zapaženih koncerata širom Evrope.

Novosadsko muzičko leto će u četvrtak, 1 avgusta zatvoriti Novosadski big bend, s vokalnom solistkinjom Dankom Adamov i pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. Tokom proteklih 16 godina rada orkestar je priredio 400 koncerta, nastupajući na brojnim i raznovrsnim kulturnim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu i sarađujući s mnogim renomiranim umetnicima u regionu.

Za nastup na Novosadskom muzičkom letu pripremili su specijalan program pod nazivom “Sav taj jazz“.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments