Ruinirani i napušteni prostor na uglu Sremske i Železničke ulice pretvoren je u novu šalter salu za izradu ličnih dokumenata
Ruinirani i napušteni prostor na uglu Sremske i Železničke ulice pretvoren je u novu šalter salu za izradu ličnih dokumenata

Ruinirani i napušteni prostor na uglu Sremske i Železničke ulice pretvoren je u novu šalter salu za izradu ličnih dokumenata. Šalter sala u Sremskoj 1 radiće svih sedam dana u nedelji, radnim danima od 7 do 21 sat, subotom od 8 do 21 sat i nedeljom od 8 do 15 časova.

Stanovnici ovog dela grada kažu da je dobro što je mesto koje je godinama služilo kao tabla za lepljenje plakata i oglasa sređeno i što mu je nađena korisna namena. A ekipa našeg portala razgovarala je s Novosađanima koji smo zatekli ispred nove šalter sale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

– Mnogo je lakše. Manja je gužva. I nije sve na jednoj gomili. Neuporedivo je bolje. Dobro je što su ovo uradili – kažu naši sagovornici.

Pored izrade ličnih dokumenata i vozačkih dozvola Novosađani u Sremskoj 1 mogu da prijave ili odjave prebivalište, registruju vozilo. Termini za lične karte i pasoše zakazuju se isključivo preko portala Euprava

Pored izrade ličnih dokumenata i vozačkih dozvola Novosađani u Sremskoj 1 mogu da prijave ili odjave prebivalište, registruju vozilo. Termini za lične karte i pasoše zakazuju se isključivo preko portala Euprava.

– PU Novi Sad je ovaj prostor uredila uz podršku grada Novog Sada kako bi se izašlo u susret građanima i kako bi se smanjili redovi u šalter salama kod Mosta slobode i na Bulevaru kralja Petra – kažu u policijskoj upravi.

U prostoru koji je preuređen u modernu šalter salu nekada se nalazio mlečni restoran, a kasnije filijala Metals banke, koja je zatvorena nakon što je banka propala i ugašena. Više od 10 godina, objekat nije imao nikakvu namenu.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jožef
02/07/2021 08:12

Banka nije propala svojevoljno,ubiše je političari. A za šalter ,lepo što je otvoren,još da euprava radi da se može zakazati bilo bi vrh

Zdravko
03/07/2021 16:48

Zato sto je novo