U poslednjoj deceniji, transplantacija obrva kod žena i muškaraca postala je veoma popularna estetska metoda. U oblasti hirurgije lica, mogućnost da na nedostajućim regijama nadomestite dlaku predstavlja pravu revoluciju u ovoj oblasti.

U Hair Centru pored toga što su visoko specijalizovani za transplantaciju kose, razvili su i metod transplantacije obrva, koji je jedinstven u ovom delu Evrope.

Zašto je ženama, a i muškarcima izgled obrva toliko važan?

Obrve predstavljaju važan estetski deo lica i njihovom izgledu danas su podjednako posvećeni i žene i muškarci. Ukoliko uzemo u razmatranje činjenicu da celokupan izgled našeg lica umnogome zavisi od oblika i izgleda naših obrva, onda lako možete i sami da zaključite zašto se o tome toliko priča. Mnoge poznate ličnosti su prepoznatljive po izgledu svojih obrva, poput Kim Kardašijan, Kara Delevini, Megan Fox i mnoge druge. Ujedno su baš ovo najtraženije obrve među klijentima. Ono što je ženama posebno važno prilikom bilo koje intervencije na koži lica jeste da izgleda što prirodnije, gotovo bez tragova bilo koje intervencije. Tako da u celokupnoj lepoti i izgledu ženinog i muškarčevog lica veoma važnu ulogu ima izgled obrva. U Hair Centru vam nude ekskluzivnu mogućnost profesionalnog korigovanja obrva i transplantaciju obrva.

– Ponosno smo što smo jedina klinika u Srbiji na kojoj vam možemo uraditi ovu popularnu intervenciju. Uzročnici opadanja obrva i menjanja njihovog izgleda danas su mnogobrojni, ali glavni  i najčešći razlog nedostatka obrva  je prekomerno čupkanje, koje prouzrokuje rast nove, ne tako kvalitetne dlake ili njen potpuni gubitak jer se dlaka nikad u potpunosti ne oporavi. Da ne bismo više besumučno tragali za najadekvatnijim rešenjem, oformili smo poseban tim lekara, koji je svoj rad i angažovanje posvetio baš ovoj oblast- rekli su nam iz ovog centra.

Zašto je transplatacija obrva jedinstvena metoda u našoj žemlji?

U cilju pronalaska inovativnih estetskih rešenja i u vremenu potpune posvećenosti potrebama žena i muškaraca doktorka iz Hair Centar Gorana Kuka Epstein, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije odlučila je da se u oblasti transplantacije obrva edukuje u svetu i na taj način je završila obuku kod čuvenog i svetski poznatog hirurga, specijalizovanog za ovu proceduru dr Jeffrey Epsteina. Tako je doktorka Gorana Kuka Epstein postala prva doktorka koja je počela sa primenom ove metode u Srbiji, ali i na Balkanu. Njeno višegodišnje i dragoceno iskustvo, kao i potreba da oslušne svaki zahtev svojih pacijenata omogućava joj da svoj rad obogati individualnim pristupom i da svoju tehniku prilagodi rezultatima koje pacijenti žele. U skladu sa tim, Hair Centar je jedinstveno mesto u ovom delu Evrope na kojem možete da dobijete kvalitetnu, sigurnu i veoma profesionalnu uslugu, čiji su temelji nastali na osnovu višegodišnje edukacije i posvećenosti osnivača dr Gorane Kuke Epstein.

Zašto je razgovor pre transplatacije obrva od posebne važnosti za svakog pacijenata?

Na prvom razgovoru, koji je najbolje obaviti u prostorijama Hair Centar, dobićete sve potrebne informacije o pripremama, samom procesu intervencije, kao i o postupcima i merama kojih je potrebno da se pridržavate nakon intervencije.

Njihov tim lekara će vam vrlo otvoreno predočiti šta možete da očekujete od same intervencije i da li ste kandidat za istu. Ono što je najvažnije i što žene najviše cene u njihovom radu jeste mogućnost zajedničkog dogovora oko izgleda vaših novih obrva. Takođe, prilikom prvog susreta informisaće vas o interesantnim detaljima: transplantacija obrva obično traje oko tri sata, pre intervencije dobijate odgovarajuću lokalnu anesteziju, odmah nakon završene intervencije idete kući i nije potrebno dodatno zdržavanje pacijenta na klinici. Kao i pre, tako i nakon ove procedure dr Gorane Kuke i celokupan medicinski tim vam je uvek dostupan za sva dodatna pitanja ili nedoumice. Cilj svakog zahvata, koji je obavljen na ovoj klinici jeste da se pacijent i nakon napušanja prostorija klinike oseća da uvek ima nekoga kome može da se obrati i na koga može da računa. Takođe, svaki pacijent dobija neophodne preparate i instrukcije za negu obrva posle intervencije kako bi se optimizovao njihov rast.

Primena najmodernije FUE tehnike za prirodniji izgled obrva.

Pored toga što daje sjajne rezultate u oblasti transplantacije kose, neizosavna, jedinstvena i pouzdana metoda za transplantaciju obrva jeste FUE tehnika. Za razliku od klasičnog tetoviranja obrva, ova metoda vam omogućava trajnije i postojanije rezultate, jer se nedostatak obrva nadomešćuje sopstvenom dlakom, a ne bojom, što je najčešći slučaj u proceduri tetoviranja. Nikakva pigmentacija ili kompletno tetoviranje ne može u potpunosti obezbediti prirodan rezultat kao što je to u slučaju postavljanja dlake u zonu obrva. U ovoj intervenciji davajuća regija odakle se uzimaju dlačice je oblast zadnjeg dela glave. Vreme koje je potrebno da vaš lekar uradi ovu sjajnu intervenciju jeste dva do tri sata, što znači da do novih obrva stižete za veoma kratak vremenski period. Posebnost ove metode je u trajnim rezultatima, što znači da nema potrebe za ponovljenim intervencijama.

Ova najmodernija tehnika, čija je osnova u ekstrakciji folikularne jedinice, podrazumeva da se uz pomoć jednog mikrohiruškog aparata transplantati direktno izdvoje iz okolne kože. Zbog složenosti ove jedinstvene tehnike, hirurg u svome radu mora biti izuzetno precizan i pažljiv, kako bi izbegao oštećenja dragocenih transplantata.

Zašto sve više muškaraca voli ovu metodu?

Odgovor na ovo pitanje je veoma lak i jednostavan. Metoda FUE transplatacije obrva, za razliku od drugih, jedina omogućava prirodan izgled vaših obrva. Protekom godina i vremena, a dolaskom stresa i raznih oboljenja, kako se menja stil i način života, dolazi do smanjenja prirodnog izgleda vaših obrva. Zato je transplantacija obrva idealna kako bi se korigovao svaki iole uočljivi nedostatak i povratilo samopouzdanje muškarca. Koliko god da brinemo koži našeg lica, njenoj hidrataciji ili smo posvećenu uklanjanju nedostataka, ne treba da zaboravimo i na obrve. One su ukras i ram svakog oka, a sigurno su nešto što prvo primetimo na licu  žene ili muškarca. Tako da, pored žena u Hair Centru nisu zaboravili na muške pacijente kojima je izgled podjednako važan i koji ovoj oblasti pristupaju sa puno pažnje i zainteresovanosti. Ukoliko ste muškarac i već sada razmišljate o transplantaciji obrva,informišite se na pravom mestu i zakažite svoj prvi termin za razgovor i pregled.

Pitali smo zaposlene u Hair Centru zašto su rezultati ove intervencije od posebne važnost?

– Pre svega, da biste uradili ovu jedinstvenu metodu, potrebno je da posedujete ogromno iskustvo u oblasti hirurgije, kao i da, kao ličnost posedujete stabilnost, smirenost, jasnoću i  preciznost. Bilo koje odstupanje od gore navedenih važnih paramentara, uočljivo je već na prvi pogled i može u znatnoj meri da poljulja poverenje vaših budućih pacijenata. Zato, na ovom mestu, sa ponosom želimo da Vam predstavimo rezultate našeg truda i predanog višegodišnjeg rada. Rezultati naših intervencija u oblasti transplantacije obrva prikazani su u ovom specijalno kreiranom videu, u kojem naša doktorka Gorana Kuka Epstein, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije priča o ovoj jedinstvenoj metodi. Takođe, rezultate transplantacije možete pronaći i u našoj galeriji fotografija

Promo tekst

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments