Foto: Hiking Tour Serbia

Velika volonterska #Šta nam teško da očistimo, akcija održava se u subotu, 26. septembra, a njen cilj je da se saniraju posledice bacanja otpadaka nakon turističke sezone 2020. godine u Srbiji.

Velika jednodnevna volonterska akcija će uključiti više od 150 volontera na 10 lokacija po Srbiji koji će donirati preko 1000 volonterskih sati.

Akcija će se održati istovremeno na 10 lokacija i to: u Sremskoj Kamenici, Kragujevcu, Leskovcu, Orašcu, Gornjem Milanovcu, Valjevu, Obedskoj Bari, Irigu, Priboju i Beogradu.

Pokret gorana Vojvodine i Ekotopia, u saradnji sa Gorskim Smeškom, se pridružuju događaju akcijom “Hajka na smeće 5” i zajedno sa volonterima imaju plan da očiste Popovicu.

Akcija će se desiti bez obzira na vremenske prilike i trajaće od 10 do 14 časova.

Skup učesnika biće na okretnici autobusa 74, koji kreće sa Železničke stanice u 9:40h i njime mogu doći svi oni koji nemaju drugu vrstu prevoza.

Za učesnike biće obezbeđene rukavice, džakovi, dezinfekciona sredstva, kao i kotlić, uz osveženje naravno. Vaše je samo da unapred najavite, s obzirom da je broj učesnika ograničen i dođete na lokaciju. Nakon čišćenja, ukoliko vremenske prilike dozvole, nastaviće se druženje u Gorskom Smešku.

Učesnici ovaj put sami dolaze do Popovice gde ih čekaju sa rukavicame, maske, dezinfekcionio sredstvo i kese, a nakon akcije je planiran kotlić.

Svi zainteresovani mogu da se prijave i dobiju dodatne informacije preko fejsbuk ili instagram stranice Hiking Tour Serbia ili na broj telefona +381643757891.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments