“Hej, salaši 2018”, 23. novembra na SPENS-u

       

Manifestacija “Hej, salaši 2018″ održaće se u petak, 23. novembra na prvom spratu Spensa od 10 do 17 časova.

Svečano otvaranje je u 12 časova u prisustvu predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za privredu i Gradske uprave za privrdu Novog Sada koji su finansijeri manifestacije.

Prisutnima će se obratiti i Tihana Putin ispred Turističke organizacije Grada Novog Sada.

U programu otvaranja će učestvovati hor OŠ “Petefi Šandor”, deca iz Društva “Instrumental” i hor trećeg doba i duge tradicije “Spomenak”.

Ova nesvakidašnja manifestacija posetiocima će pružiti priliku da istinski uživaju u vojvođanskom ambijentu i pogledaju ponudu salaša, proizvođača vina, piva, meda, medenjaka, kitnikeza, starinskih kolača, ekoloških sapuna i drugih proizvoda koji se konzumiraju, proizvode ili koriste na salašima.

Kao u vremeplovu, posetioci će moći da osete sveži dašak prošlih dana, popričaju i upoznaju se sa izlagačima i degustiraju proizvode koje su naši salaši, vinari pekari i slatkišari pripremili za ovu priliku.

Za decu u toku pre podneva su pripremljene zanimljive kreativne radionice i na temu salaša i jeseni i radionice za ukrašavanje medenjaka.

Tokom dana, mimo nastupa izvođača biće realizovana veoma interesantna Gastronomska radionica na kojoj će se raditi na licu mesta uparivanje hrane i vina, a koja je takođe otvorena za javnost.

Svi sadržaji su besplatni.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments