Foto: Savez hokeja na ledu Srbije

Oklopnici Vojvodine spremni su za novi led i novu hokejašku sezonu u IHL šampionatu. Letnje pripreme su završene, ledena podloga u ledenoj dvorani SPENS-a je već postavljena i prvi protivnik Slavija Junior iz Ljubljane se očekuje već ovog vikenda 28. i 29. septembra.

Prva utakmica ovog dvomeča će biti održana 28. septembra sa početkom od 18 časova, ulaz na tribine je kod kuglane, dok će naredna biti odigrana u nedelju, 29. septembra sa početkom od 15 časova.

“Imamo dobar fond igrača, od stranaca su ostali Tomaš Hrina i Bogdan Dergačev, a došla su nam i pojačanja Miloš i Nikola Pušac iz Švedske, Marko Puketa, Džon Stefanson, Kol Beret, golman Adam Bokebum, kao naši momci Uroš Bjelogrlić, Siniša Pajić i povratnik iz Maribora Srđan Marković. Uz novog glavnog trenera Rajana Koglana trebalo bi da ovo bude dobra sezona”, uvek dobro raspoložen i prepun pozitivne energije na startu ove sezone je pomoćni trener novosadskih oklopnika Goran Ristić.

Takođe rad sa podmatkom je uveliko počeo, Po završetku letnje sezone i škole rolera klinci i klinceze iz Novog Sada nastavljaju sa radom na ledenoj ploči.

Podmaladak HK Vojvodina radi u pet starosnih kategorija, deca do osam i 10 godina takmiče se u domaćoj ligi, dok mali hokejaši do 12, 14 i 16 godina igraju turnirski JHL šampionat sa vršnjacima iz Subotice, Siska i Sarajeva.

“Ovo je već treća sezona kako učestvujemo u JHL karavanu, klinci već nekoliko godina treniraju i imaju iskustva u ovom tipu takmičenja. Naporno jeste, ali kako god se završi utakmica uvek ostaje draž druženja i uživanja na ledu. Iako je ovo za njih još uvek igra, znaju te male duše da proslave pobedu, ali i da i te kako tuguju posle poraza”, nastavlja priču o malim oklopnicima Drozdik.

Upis u školu hokeja i klizanja je počeo, tri puta nedeljno u šest termina treneri rade sa decom od četiri do deset godina i uče ih ne samo osnovama klizanja i hokeja, već i kako da budu posvećeni onome što rade i kako da zavole najbržu kolektivnu igru na svetu.

Entuzijasti koji rade u školi hokeja i klizanja HK Vojvodina deci prenose znanje, pružaju podršku, osmehe i trude se da osmisle zanimljive treninge jer, kako sami kažu, žele da deca nauče i zavole ono što uče i rade i zato je njihov najveći cilj da dete bude srećno.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments