Radio-televizija Vojvodine dvanaestu godinu za redom organizuje humanitarnu akciju Slatkiš za mog drugara namenjenu deci u Sigurnoj dečijoj kući, Svratištu za decu ulice, Onkološkom odeljenju u Dečijoj bolnici, Udruženju osoba sa invaliditetom “Ljubav, vera, nada“ i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Akcija sakupljanja slatkiša počinje u sredu, 19. decembra, kada će u holu Radija RTV-a (Ignjata Pavlasa 3) biti postavljena korpa za donacije, a trajaće do 31. decembra, kada će pokloni biti uručeni.

Cilj akcije je da se vrati humanost i solidarnost među decom, te u pakovanju slatkih paketa učestvuju deca radnika RTV-a i njihovi drugari, od milja prozvani “Deda Mrazovi patuljci.“

Od samog početka, prijatelji akcije su poslastičarnice “Vremeplov“, “Carigrad“ i “Kristina“, koji prave torte za svaku od ustanova koje će RTV ekipa posetiti. Novosađani donose slatkiše, a akciji se pridružuju i društveno odgovorne kompanije, ustanove i udruženja građana.

Deo akcije je i humanitarni Deda Mraz, koji 31. decembra, u ime svih onih koji su učestvovali u akcij,i uručuje slatke pakete deci u pomenutim institucijama.

Inicijativa za pokretanje akcije potekla je sa Prvog programa radija RTV-a, od novinarke Nevene Vrtulek: “Taj delić porodične atmosfere koja njima treba tog 31. decembra mi pokušavamo da im nadomestimo nekom čarolijom samo za njih, prosto da im ulepšamo taj trenutak.“

Poziv je upućen svim ljudima dobre volje da se pridruže akciji i slatkišima ulepšaju praznike deci kojoj taj gest mnogo znači.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments