Foto: pixabay.com

Udruženje “Glas Metohije” i Udruženja mladih novosadskih intelektualaca – ”UMNI” organizuju humanitarnu akciju sakupljanja školskog pribora za đake osnovnih škola u opštini Lipljan, na Kosovu i Metohiji.

“U Lipljanu su najmlađi ne samo egzistencijalno, već i životno ugroženi o čemu svedoči podatak da je 30. jula 2018. godine kamenovana osnovna škola ”Braća Aleksić” iz Lipljana, kojoj će biti odneta pomoć. Prošle godine je u ovoj školi podmetnut požar. Učinioci ovih krivičnih dela nikada nisu pronađeni”, navedeno je u pozivu Udruženja mladih novosadskih intelektualaca – ”UMNI”.

UMNI poziva sve građane Srbije da pomognu u prikupljanju školskog pribora kako bi đaci u opštini Lipljan imali sve ono što imaju i đaci u Novom Sadu. Potreban je sledeći pribor: sveske, pernice, flomasteri, tempere, bojice, olovke, lenjiri, blokovi za crtanje…

Pribor je moguće odneti u kancelariju Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu koja se nalazi u domu Bajić, na adresi Sime Milošević 10. Vreme prikupljanja je ovog petka, 17. avgusta i sledećeg petka 24. avgusta u vremenskom intervalu od 10 do 12 časova.

Ako ste iz Beograda, dodatne informacije u vezi sa akcijom možete dobiti od predsednika udruženja ”Glas Metohije” Stojana Predovića na broj telefona 066131213 ili na mejl glasmetohije.info@gmail.com. Ako ste iz Novog Sada ili sa severa Srbije, obratite se predsedniku udruženja “UMNI” Dejanu Škobiću na broj telefona 0612550703 ili na mejl umni.ns@gmail.com.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments