Humanitarna akcija za malog Aleksu danas na Detelinari

       

Udruženje građana Novi Sad organizuje po treći put manifestaciju Srcem i muzikom za Detelinaru koja će se održati danas, 18. septembra u 17 i 30 časova u centru stare Detelinare, ispred robne kuće u ulici Milenka Grčića 6a.

“Novosadsko naselje Detelinara oduvek je bilo bogato veselom i talentovanom decom, koja su uspevala svuda po svetu, ali nikada nisu zapevala i zasvirala baš u kraju u kojem su rođena. Vođeni ovom statistikom, rešili smo da još jednom spojimo lepo, korisno i humanitarno”, navodi se u sapštenju udruženja Novi Sad.

U saradnji sa nastavnicom muzičkog obrazovanja Milkom Jurišić, na Detelinari će pevati i svirati upravo talentovana deca iz kraja i okoline, koja zajedno sa svojim nastavnicima (solo i horski), godinama neguju muziku na kvalitetan način i od toga ne odustaju. Podršku na bini pružiće im novosadski Beti Bap Bend.

Na ovoj manifestaciji sakupljaće se sredstva za lečenje malog Alekse Mikića, koji ima dijagnostikovan autizam. Samo jedna terapija koja mu pomaže da živi kao i njegovi vršnjaci, košta 2.000 din. Aleksa živi sam sa majkom i svaka pomoć im je dobrodošla.
Podršku ovogodišnjoj manifestaciji pružiće naš proslavljeni sportista sa Detelinare Nenad Pagonis i članovi fondacije Tijana Jurić na čelu sa Igorom Jurićem.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Мики
18/09/2018 14:22

Детелинара се дели на Стару Детелинару (јужно од улице Корнелија Станковића), изграђену после Првог светског рата и Нову Детелинару (северно од поменуте улице), изграђену после Другог светског рата. Будући да су на подручју Старе Детелинаре у новије време изграђени модерни стамбено-пословни објекти који су новији од оних на Новој Детелинари, неки Новосађани често бркају ова два назива.