Humanitarna akcija za malog Aleksu danas na Detelinari

       

Udruženje građana Novi Sad organizuje po treći put manifestaciju Srcem i muzikom za Detelinaru koja će se održati danas, 18. septembra u 17 i 30 časova u centru stare Detelinare, ispred robne kuće u ulici Milenka Grčića 6a.

“Novosadsko naselje Detelinara oduvek je bilo bogato veselom i talentovanom decom, koja su uspevala svuda po svetu, ali nikada nisu zapevala i zasvirala baš u kraju u kojem su rođena. Vođeni ovom statistikom, rešili smo da još jednom spojimo lepo, korisno i humanitarno”, navodi se u sapštenju udruženja Novi Sad.

U saradnji sa nastavnicom muzičkog obrazovanja Milkom Jurišić, na Detelinari će pevati i svirati upravo talentovana deca iz kraja i okoline, koja zajedno sa svojim nastavnicima (solo i horski), godinama neguju muziku na kvalitetan način i od toga ne odustaju. Podršku na bini pružiće im novosadski Beti Bap Bend.

Na ovoj manifestaciji sakupljaće se sredstva za lečenje malog Alekse Mikića, koji ima dijagnostikovan autizam. Samo jedna terapija koja mu pomaže da živi kao i njegovi vršnjaci, košta 2.000 din. Aleksa živi sam sa majkom i svaka pomoć im je dobrodošla.
Podršku ovogodišnjoj manifestaciji pružiće naš proslavljeni sportista sa Detelinare Nenad Pagonis i članovi fondacije Tijana Jurić na čelu sa Igorom Jurićem.

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Miki

Detelinara se deli na Staru Detelinaru (južno od ulice Kornelija Stankovića), izgrađenu posle Prvog svetskog rata i Novu Detelinaru (severno od pomenute ulice), izgrađenu posle Drugog svetskog rata. Budući da su na području Stare Detelinare u novije vreme izgrađeni moderni stambeno-poslovni objekti koji su noviji od onih na Novoj Detelinari, neki Novosađani često brkaju ova dva naziva.