Humanitarna fondacija “Budi human – Aleksandar Šapić” prikuplja novčana sredstva za petogodišnju Jovanu Štikovac.

Jovana je prevremeno rođena, u 34. nedelji majčine trudnoće. Nakon rođenja je provela pet dana na intezivnoj nezi i još 25 dana na odeljenju neonatologije.

Rođena je sa protruzijom jezika (makroglosija) što je dovelo do sumnje na Beckwith – Wiedemann sindrom, koji sa sobom nosi rizik oboljenja od tumora do desete godine detetovog života.Humanitarna akcija za petogodišnju devojčicu Jovanu Štikovac

Jovana ima strabizam i spazam u donjim ekstremitetima. Takođe je magnetnom rezonancom utvrđeno da postoji oštećenje bele moždane mase. Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidro terapijama.

Jovana samostalno sedi, puzi i može da hoda uz pridržavanje. Do sada je imala jednu operaciju fibrotomije u Rusiji, nakon koje su usledili i prvi samostalni koraci. Uskoro joj predstoji nova operacija i intezivan fizikalan tretman.

Jovana je bistra, pametna, stidljiva i umiljata devojčica koja voli knjige, decu i igru. Porodica ima jedan cilj – da što pre osamostali Jovanu, tako što će joj obezbediti odlazak na operaciju, kao i intezivan fizikalni tretman, koji iziskuje značajna novčana sredstva.

Svi koji žele da pomognu devojčici, to mogu da učine ako upišu 453 i pošalju SMS poruku na 3030. Njoj možete pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Izvor: 021.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments