Humanitarna manifestacija “Sportski dan u Bloku” održaće se u subotu, 11. maja, sa početkom u 10 časova na terenima u ulici Omladinskog pokreta 8-10.

Proteklog vikenda, udruženje građana “Bute Dobri“ i MZ Omladinski pokret organizovali su akciju čišćenja i uređivanja Bloka uoči velikog Sportskog dana u Bloku.

Manifestacija obuhvata turnire u fudbalu, uličnom basketu, šahu i stonom fudbalu u sklopu proslave Dana MZ Omladinski pokret.

“Ovo je tradicija Bloka. Ovde živimo, zato sve i radimo za Blok. Nije nam bilo teško da okupimo ekipu mladih koja bi sredila Blok uoči Sporskog dana, kao sada već tradicionalne manifestacije Bloka. Važno je istaći da je sav prihod od prijava ekipa namenjen obnovi mobilijara za dečiji vrtić Kolibri (Bulevar Jaše Tomića 3)“, objašnjava predsednik udruženja Bute dobri, Dane Basta.

Priliku da ostave dobrovoljni prilog imaće i građani koji ne učestvuju u sportskim takmičenjima, jer će za to biti obezbeđene kutije. Akcija je pokrenuta prošle godine kada je podršku dao i čuveni Blokstok festival.

Sportski dan Bloka ima višedecenijsku tradiciju i održava se u ovom novosadskom naselju vikend uoči ili nakon Đurđevdana, slave Bloka.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
06/05/2019 16:33

Jel su prijave na dan odrzavanja ili kome se obratiti?