Humanitarna projekcija filma “Vi idite, ja neću” na SPENS-u

       

Povodom 15 godina od 17. marta 2004. godine i progona srpskog i nealbanskog stanovništva sa Кosova i Metohije i 20 godina od 24. marta 1999. godine i početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovaće u preko 20 gradova širom sveta humanitarne projekcije filma “Vi idite, ja neću“. U Novom Sadu projekcija filma je u Amfiteatru na prvom spratu SPENS-a u nedelju, u 19 i 30 časova.

Film “Vi idite, ja neću“ reditelja Haxi-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi “Ljetopis Novog Кosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva nam neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz celu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Belog Polja kod Peći.

Film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita, a produkcija Aleksandrija Film je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za pomoć porodicama na Кosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

“Bioskop iz bloka” je jedan od humanitarnih događaja koje organizuje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, a ogleda se u održavanju projekcija filmova gdje se kroz prodaju karata i pojedinačne donacije prikupljaju sredstva za pomoć socijalno-ugroženim porodicama koje Organizacija pomaže u sklopu svojih redovnih delatnosti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments