“Humanitarni ponedeljak” od 20. maja na Štrandu

       

Akcija “Gradskog zelenila“ “Humanitarni ponedeljak“ ulazi u šestu sezonu. U ponedeljak, 20. maja akcija se nastavlja. Tog dana, kao i svakog ponedeljka do kraja kupališne sezone, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. 

Кutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Za proteklih pet godina posetioci Štranda dobrovoljnim prilozima pomogli su lečenje 44 osobe, u najvećem broju dece obolele od retkih bolesti. Кutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Petogodišnja Jovana Štikovac iz Sremske Кamenice kojoj će biti namenjena prva ovogodišnja humanitarna akcija, je prevremeno rođeno dete koje je prve dane života provelo na intenzivnoj nezi, a zatim na Odeljenju neonatologije. Jovana je obolela od strabizma i spazma donjih ekstremiteta. Magnetnom rezonancom utvrđeno je i oštećenje bele moždane mase. Od trećeg meseca života nalazi se na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidro terapijama. Do sada je tri puta operisana, poslednji put u novembru prošle godine. Porodici Štikovac su potrebna sredstva za Jovanino dalje lečenje u cilju da samostalno prohoda.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments