TONS

Akcija “Humanitarni ponedeljak“ koja će se održati 06. jula na novosadskoj plaži Štrand biće namenjena dvadestdvogodišnjoj Sanji Dragiša iz Novog Sada, koja od rođenja boluje od retke bolesti Paraplegia flaccida i Spina bifida lumbalis sine hydrocephalo.

Radi se o teškom fizičkom invaliditetu pri kom je desna strana tela oduzeta. Desna noga je kraća od leve 9 cm. Кreće se uz štake i veoma brzo se umara. Novac je potreban za tretmane rehabilitacije.

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima, kako bi se i na ovaj način pomoglo lečenje Sanje.Кutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

U akciji koja je bila namenjena sedmomesečnoj Lani Jovanović, koja je obolela od spinalne mišićne atrofije tip 1, ukupno je prikupljeno 295.000,00 dinara.

Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments