Humanitarni trening u Kameničkom parku u subotu

       
foto: Facebook/ Free treninzi Đačko Novi Sad

Fejsbuk grupa “Free treninzi Đačko” organizuje humanitarni trening  u Kameničkom parku, u subotu, 12. maja,  sa početkom u 11 časova. Cilj akcije je prikupljanje novca za kupovinu CTG aparata za praćenje srčane aktivnosti bebe, koji će se donirati Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Prema rečima organizatora, cilj akcije je i da se podigne svest o neophodnosti redovnog pregleda kod žena zbog prevencije malignih bolesti.

”Želimo žene da podstaknemo ranoj kontroli, jer starosna granica se pomera i sve mlađe osobe oboljevaju, a nažalost, tu spadaju i trudnice. Institut za onkologiju i radiologiju Srbije je jedan od retkih koji mogu da izvrše operaciju tumora, koja je često neophodna dok je još žena u drugom stanju. Međutim, nedostaje im CTG aparat kojim se prate srčane aktivnosti bebe dok je operacija u toku”, kažu organizatori.

Trening će biti besplatan a svako će moći da donira koliko i ako želi,  kako bi se sakupila sredstva za kupovinu CTG aparata i potrebne medicinske opreme, koja košta oko 220 hiljada dinara.

’’Ovim putem pozivamo sve, pojedince ili kompanije, da nam se priključe i pomognu u realizaciji ove akcije. Dođite da se družimo, zajedno treniramo i učinimo nešto lepo i humano’’, kažu organizatori.

 

autor: nsuzivo.rs

 

Komentari: