Humanitarni turnir u basketu 3×3 u nedelju u Dečjem selu

       
foto: Pixabay

Humanitarni turnir u basketu 3 na 3 održaće se u nedelju, 10. juna 2018. godine, sa početkom u 10 časova, na košarkaškom terenu u Dečjem selu.

Turnir organizuje Međunarodna komora mladih Junior Chamber International (JCI Novi Sad), sa ciljem prikupljanja sredstava za pružanje mogućnosti dodatne edukacije dece iz SOS Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ Sremska Kamenica.

”JCI Novi Sad prepoznao je potrebe mlađe i starije dece Dečjeg sela za dodatnom edukacijom i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako bismo im obezbedili lepšu i bolju budućnost. U skladu sa pravilima i potrebama ove ustanove, prikupljena sredstva će biti usmerena na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih u njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa”, kažu organizatori.

Cilj projekta je da se kroz druženje i sport animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže ovu akciju i koji prepoznaju njen potencijal. U pitanju je celodnevni događaj u kojem će učestvovati 16 ekipa, od kojih će jedna biti i tim dece iz Dečijeg sela.

Pored turnira, organizuje se i takmičenje u šutiranju trojki, a svi zainteresovani mogu da ostave donacije i na licu mesta. Događaj je otvoren za posetioce, i biće upriličen odgovarajući zabavni program, kako za publiku tako i za mališane.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada će na dva štanda meriti nivo šećera u krvi, krvni pritisak, težinu, visinu, kao i indeks telesne mase. Udruženje Čepom do osmeha će obezbediti svoje kutije za čepove.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments