Foto: Pexels

Prednost će imati poslodavci koji zapošljavaju starije od 50 godina, samohrane roditelje, Rome, žrtve trgovine ljudima, osobe sa invaliditetom

Novosadski poslodavci koji traže radnike sa iskustvom ove godine imaju mogućnost da ih zaposle po povlašćenim uslovima. Svi preduzetnici dobili su pomoć od 250.000 dinara. Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević istakao je za naš portal da je poslodavac u obavezi da radnike koje je zaposlio uz pomoć subvencije u radnom odnosu zdrži najmanje godinu dana.

KO NE MOŽE DA KONKURIŠE

Prednost će imati poslodavci koji zapošljavaju starije od 50 godina, samohrane roditelje, Rome, žrtve trgovine ljudima, osobe sa invaliditetom.

Grad obezbedio subvecnije za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara

Jedan od uslova za dobijanje subvencije je da mora da ima najmanje jednog zaposlenog, da uredno izmiruje obaveze i da ne zapošljava nekog ko je već bio zaposlen kod njega u poslednja tri meseca.

Međutim, za subvencije neće moći da konkurišu državni organi, poslodavci koji se bave nesubvencionisanom delatnošću (snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, taksi prevoznici, menjačnice, brokeri, trgovina na veliko i na malo, popravkom motornih vozila i motocikala, kladionice i kockarnice) i oni koji su koristili subvenciju po javnom pozivu za iste osobe u toku prethodne tri godine.

PREDNOST

Prednost za pravo na subvencije će imati oni koji posluju duže, koji su povećali broj zaposlenih u protekla tri meseca, koji nisu ranije koristili subvencije, ili oni koji su ih koristili, ali su zaposlene po isteku ugovorne obaveze prijavili na neodređeno. Takođe, prednost ima i poslodavac koji zapošljava starije od 50 godina, samohrane roditelje, Rome, žrtve trgovine ljudima, osobe sa invaliditetom, nekvalifikovane ili niskokvalifikovane, radno sposobne korisnike socijalne pomoći, nezaposlene koji su na birou duže od godinu dana, mlade do 30 godina bez završene srednje škole, korisnike domskog smeštaja i žrtve porodičnog nasilja.

Poslodavci dostavljaju zahtev i dokumentaciju u dva primerka putem pošte ili lično Gradskoj upravi za privredu. Javni poziv je otvoren do 30. jula 2021. godine.

Subvencije mogu da se koriste za zapošljavanje mladih do 30 godina bez završene srednje škole, korisnike domskog smeštaja i žrtve porodičnog nasilja

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments