Sredovečni S. T. iz okoline Kikinde pokušao je danas prepodne da se otruje i zapali ispred zgrade novosadskog suda, ali je u toj nameri sprečen munjevitom akcijom policije i pripadnika obezbeđenja te institucije.

Kako se saznaje, S. T. se polio benzinom iz plastične flaše od dva litra, izvadio je upaljač i držao ga u jednoj ruci, a u drugoj ruci je držao flašu pesticida, te se uputio u zgradu suda uz pretnje da će popiti otrov i da će se zapaliti.

ipadnici sudskog obezbeđenja su odmah reagovali, pozvali policiju i počeli pregovore sa S. T. koji im je kao razlog za njegove namere naveo da je nezadovoljan radom javnog beležnika. Policija je stigla brzo i nastavila pregovore sa S. T, a energičnom i profesionalnom intervencijom jednog policajca sprečena je velika nesreća – rečeno je u Višem sudu u Novom Sadu.

Policajac je iskoristio trenutak njegove nepažnje i oduzeo mu upaljač, a zatim je savladan i predat lekarima službe Hitne pomoći.

U Hitnoj pomoći kažu da je vinovnik ovog incidenta u svesnom i stabilnom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine radi dalje dijagnostike.

Pacijent se samoinicijativno polio benzinom i pokušao da popije herbicid. Primenjene su sve potrebne dijagnostičke mere i pacijent je svestan, komunikativan i van životne opasnosti – rečeno je u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako se nezvanično saznaje, S. T. ima problem sa kućom koju je pre izvesnog vremena kupio u okolini Kikinde.

Naime, njemu je osporena verodostojnost dokumentacije o toj nekretnini te se zbog toga čitav slučaj našao pred sudom, a postupak se odužio.

Autor: nsuzivo/SrbijaDanas

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments