Industrija 4.0 za male i srednje organizacije na FTN-u

       

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Mašinski fakultet u Beogradu u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, 23. aprila od 10 časova, organizuju panel diskusiju na kojoj će se razmatrati najvažniji elementi i aspekti Industrije 4.0 u Srbiji.

U oktobru 2015. godine organizovan je prvi panel o Industriji 4.0 na kojem je potvrđen značaj zajedničkog delovanja države, nauke i privrede u definisanju i primeni Nove industrijske politike zasnovane na digitalizaciji, inovacijama i ekonomiji znanja. Usledila je serija skupova o novom industrijskom razvoju zemlje, a kruna tih napora je godišnja međunarodna konferencija – Tehnološki samit SAD-EU-Japan-Srbija/ Industrija 4.0 i nova industrijalizacija Srbije, koja će u junu ove godine, po četvrti put, okupiti vodeće svetske stručnjake za tehnološki razvoj.

Učesnike panela u Novom Sadu pozdraviće domaćin, prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka, kao i prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Sebastian Baloš, direktor Departmana za proizvodno mašinstvo FTN-a i gospodin Miroslav Lutovac, direktor Sektora industrije u Privrednoj komori Srbije.

Ovaj, 16. po redu panel na temu “Industrija 4.0 za male i srednje organizacije“ biće održan 23. aprila od 10 do 15 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu u organizaciji Departmana za proizvodno mašinstvo FTN-a i otvoren je za sve zainteresovane učesnike.

Detaljan program panela možete pogledati OVDE.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments