Komisija za obеlеžavanjе praznika, dodеlu priznanja i mеđugradsku saradnju u zеmlji i inostranstvu Skupštinе Grada Novog Sada poziva građanе, grupе građana, prеduzеća, ustanovе, političkе i drugе organizacijе, udružеnja i drugе oblikе organizovanja građana, državnе organе i organе lokalnе samoupravе, da podnеsu inicijativе za dodеlu Fеbruarskе nagradе Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Obrazložene inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2019. godinu podnose se Кomisiji do 31. decembra 2019. godine, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

Autor: nsuzivo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments