Iz OŠ “Rifat Burdžević Tršo” iz Novog Pazara poslali su saopštenje u kojem žele da odbrane svoj kolegijum te navode da je u svim odeljenjima prvog dana škole puštena državna himna “Bože pravde” iako je upravna inspekcija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave tvrdila prekršaj, a čeka se i izveštaj prosvetne inspekcije kao i odluka Višeg javnog tužilaštva o daljim postupcima.

– S obzirom na to da se osećamo prozvano i poniženo saopštenjem želimo da demantujemo navode i da javnosti stavimo do znanja da je prvog dana školske 2021/22. godine u svih 46 odeljenja (26 u nastavi na srpskom i 20 u nastavi na bosanskom jeziku) na početku prvog časa intonirana državna himna Republike Srbije “Bože pravde”, a da je samo u odeljenju I1 učiteljica Adela Karahmetović Melajac za vreme drugog časa i to u sklopu programa koji je učiteljica samoinicijativno pripremila za svoje odeljenje, intonirana himna sandžačkih Bošnjaka. To govori da je direktor škole postupio u skladu sa nalogom ministra prosvete i preneo svim radnicima škole, a posebno odeljenskim starešinama obavezu da se na početku prvog časa u svim odeljenjima mora intonirati državna himna “Bože pravde” i da su sve odeljenske starešine postupile u skladu sa tim, a kao dokaz prilažemo dokaze svih 46 odeljenskih starešina – između ostalog navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave rekli su da je sadržina upravnog inspekcijskog nadzora bila primena propisa kojima je uređena oblast izgleda i upotrebe grba, zastave i himne te da je utvrđen prekršaj. Njoj je zaprećena novčana kazna u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara zbog prekršaja u primeni propisa upotrebe himne., saznaje Kurir.

nsuzivo.rs/Kurir.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Srboljub
09/09/2021 12:25

Nek pusta tu kvazi himnu svojim mundzosima u raspaloj Bosni! I cuj ima razred na kvazi izmisljenom bosnjackom jeziku majko moja odmah ukinuti i rasterati bagru nazad u bosnu!!!

Neko iz mase
09/09/2021 23:32
Reply to  Srboljub

Nije kvazi bošnjački, već bosanski, koji je uzgred stariji od srpskog. Bagra od tebe veća teško da može biti i treba te vratiti u štalu u kojoj si se okotio.

Dejan
11/09/2021 08:59
Reply to  Neko iz mase

Hahahahahah glupa poturice dal stvarno verujes u to???

Keka
10/09/2021 00:26
Reply to  Srboljub

ZNA SE GDE ZIVE I U KOJOJ DRZAVI,KOJI JE JEZIK I HIMNA!!!! TO SE TREBA POSTOVATI,AKO IM NIJE DOBRO NEKA IDU GDE IM JE BOLJE,A NE DA PRAVE NOVO KOSOVO I I KRADU NAM JOS JEDAN PEDALJ ZEMLJE! KRATKO I JASNO,MRS!

Last edited 2 meseci ranije by Keka
Šaban Ljajic
10/09/2021 17:54

Ako je optuže i najmanjom kaznom da izadje ceo grad u štrajk. Nece kni diskriminisati Sandzak stalno u poslednje vreme.