Na Institutu za onkologiju Vojvodine danas je počela sa radom nova magnetna rezonanca i potpuno novi objekat za njen smeštaj. Reč je o trećoj magnetnoj rezonanci, koja predstavlja jedan u nizu projekata u oblasti unapređenja zdravstvene zaštite građana.

Novi objekat u kom je smeštena magnetna rezonanca, i koji je novoizgrađen za tu namenu, biće spojen sa objektom Кamenica 3, gde se radovi na izgradnji odvijaju predviđenom dinamikom.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je reč o trećoj magnetnoj rezonanci na Institutu za onkologiju, što je samo jedan u nizu projekata u oblasti zdravstva koje je realizovala Pokrajinska vlada, a koji, kako je naveo, jasno pokazuje da je unapređenje zdravstvene zaštite, u kontinuitetu od 2016. godine, među prvim prioritetima Pokrajinske vlade i cele države.

On je najavio da će Pokrajinska vlada naredne godine izdvojiti veća sredstva za oblast zdravstva, čime će, kako je ocenio, biti nastavljen kontinuitet opremanja bolnica, instituta, domova zdravlja i drugih ustanova u zdravstvenom sistemu Vojvodine.

“Naredna godina će biti teška imajući u vidu izazove sa kojima se suočavamo kada je reč o virusu kovid 19, stoga ćemo nastaviti da ulažemo značajne napore na jačanju našeg zdravstvenog sistema”, naveo je Mirović.

Predsednik je naveo i da će u decembru biti završena rekonstrukcija Interne klinike Кliničkog centra Vojvodine, jedne od najfrekventnijih u zdravstvenom sistemu, te izrazio očekivanje da će narednih dana biti zaključen i ugovor o izgradnji blokova B i C.

“Sve ove investicije u zdravstveni sistem će poslužiti da 2021. godinu dočekamo spremniji i bolje organizovani, jer je pred nama važan zadatak, a to je borba sa virusom kovid”, poručio je Mirović.

Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments