“Klub Pivara Novi Sad” organizuje treće po redu internacionalno Takmičenje kućnih pivara koje će se održati 21. i 22. septembra u klubu “Kapetan Barni” na Štrandu, u Novom Sadu.

Danas, 27. avgust je poslednji dan za prijavu takmičara, a prijave se šalju na mejl sctelep@gmail.com.

Do sada su se prijavili takmičari iz Srbije i drugih država kao što su Poljska, Slovačka, Francuska, i države regiona. Takmičenje će biti podeljeno u pet kategorija (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Pšenično), a pobednike će izabrati internacionalni žiri, sastavljan od članova iz Hrvatske, Poljske, Slovačke i Srbije.

Specifično za ovo takmičenje jeste to što se ne takmiče afirmisane pivare, već takmičari koji u kućnim uslovima prave pivo sa domaćim sastojcima. Iako kod nas još uvek nije dovoljno napredovao ovaj vid pivarstva, interesovanje za pravljenje domaćeg “craft” piva je u porastu, te je ova manifestacija od velikog značaja za rast i popularizaciju još uvek mladog, zanatskog pivarstva.

Pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i muzički program, a nastupiće Josip A Lisac, Zbogom Brus Li, FunktastiCoalition.

Ulaz na takmičenje je besplatan, kao i na plažu Štrand u tom periodu.

“Klub pivara Novi Sad” poziva sve zainteresovane da dođu, ponesu kupaći i uživaju u različitim ukusima piva, dobroj klopi i muzici na plaži.

Za detaljnije informacije posetite Fejsbuk stranicu Klub pivara Novi Sad.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments