U okršaju pripadnika policije i albanskih šumokraidica koji su sa desetak traktora bespravno sekli šumu u kuršumlijskom selu Rastelica, prema pouzdanima saznanjima, ispaljeno je više od 200 metaka, ali srećom niko nije povređen.

Naime, pripadnici srpske policije u popodnevnim časovima uočili su više desetina šumokradica kako traktorima izvlače šumu iz ovog sela na administrativnoj liniji kuršumlijske opštine.

– Albanskih šumokraidca je bilo između 40 i 50 a tu je bilo i desetak njihovih traktora kojima su izvlačili šumu. Kada su uočili pripadnike policije koja patrolira na ovom području otvorili su vatru iz automatskog oružja ali su im policajci odgovorili. Iako su šumokradice traktorima pobegli na područje Kosova i Metohije, na mestu gde su bespravno sekli šumu bila je prava “poplava” metaka jer su i pripadnici policije i šumokradice pucali – ističe za “Novosti” izvor upoznat sa ovim, trećim po redu incidentom koji su albanske šumokradice izazvale na području ovog dela administrativne linije kuršumlijske opštine.

Inače, upadi šumokradica u kuršumlijska sela uz administrativnu liniju traju od 1999. godine, odnosno dolaska međunarondih snaga na KiM koje su zadužene za bezbednost kosmetske strane administrativne linije.

Selo Rastelica, poslednjih nekoliko godina nije stalno nastanjeno a nekoliko kuća oživi uglavnom tokom letnjih meseci.

(Kurir.rs/Novosti)

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
dule
30/01/2022 21:57

sta bre radi ta policija???
toliko pucaju a ne mogu da pogode

Ognjen
31/01/2022 03:36

Do kada će ovo da traje?!? Želimo hitnu reakciju srpske vojske i policije!

Stari Novosadjanin
31/01/2022 08:01

Sreca svi nesposobni pa nije bilo poginulih…eee 200 metaka i niko nikoga nije pogodio a tek zalosti nasi panduri pucali na 40-50 sumokradica i nikog ne pogode….jao zemljo Smrdijo nek padne meteor!