Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Pandemija koronavirusa zaustavila je studiranje po obrascu koji je studentima bio poznat, a brusošima većine fakulteta nije dala šansu da u akademske institucije zakorače u svom punom elanu. 

U novembru 2020. godine, naš portal je pisao o tome šta je studentima najviše nedostajalo na početku neizvesne akademske godine. Najčešći odgovor koji su studenti davali je bio nedostatak klasičnih predavanja i komunikacija s profesorima i ostalim studentima.

Za ovih nekoliko meseci situacija se nije značajno pomerila. Na pitanje da li će se stanje na fakultetima promeniti i nastava odvijati uživo odgovor nam je dao Igor Knežević, student prorektor Univerziteta u Novom Sadu, koji je izjavio da će to zavisiti od fakulteta do fakulteta.

-Za sada će predavanja na Poljoprivrednom fakultetu ići uživo, a Ekonomski fakultet je objavio da će njihova predavanja ići onlajn. Fakulteti će odlučivati za sebe spram njihovih potreba i kapaciteta- rekao je Knežević.

Na nivou novosadskog univerziteta među studentima je urađena anketa u kojoj je prevladalo mišljenje da sve ostane kao u prvom semestru, što znači da predavanja budu onlajn, a vežbe uživo.

Knežević je istakao da su ispiti prolazili u najboljem redu, sa poštovanjem svih epidemioloških mera i da su studenti bili odgovorni u nošenju maski, na koje su sada već navikli.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments